Η επιστροφή και η οικονομική ανάκαμψη της Ισλανδίας

Τρία χρόνια πριν, στο τέλος του 2008, η οικονομία της Ισλανδίας κατέρρευσε  όταν τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χρεοκόπησαν, και το νόμισμά της έπεσε κατακόρυφα σε αξία. 
Η Ισλανδία αυτά τα χρόνια προχώρησε μόνη της, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική χωρίς δάνεια και χωρίς δυνάμεις "κατοχής".
Τώρα, μετά από τρία χρόνια λιτότητας
και χωρίς την ανάμιξη τρόικας, η κυβέρνηση λέει ότι τα πράγματα βελτιώνονται με ελπιδοφόρα στοιχεία για την ανάπτυξη και μείωση του δείκτη ανεργίας.
Ας παραδειγματισθούν οι δικοί μας πολιτικοί μαριονέτες από την Ισλανδία, μήπως συνειδητοποιήσουν το ότι μπορούμε και μόνοι μας, αρκεί να το θέλουν και αρκεί να σκεφτούν ότι, το εθνικό συμφέρον και το μέλλον μας δεν υποθηκεύεται και δεν διαπραγματεύεται.
Δείτε το βίντεο


Σχόλια

  1. Ξεχάσατε να γράψετε ποιοί πολιτικοί και τραπεζίτες, μπήκαν φυλακή όταν έπαθε το κάζο η Ισλανδία και τι έκανε ο λαός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.