Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Έσπασαν και το γελοιόμετρο

Το πιάτο της 28.12.2011 ήταν, όπως πάντα, πράσινο. Όχι πράσινα φασολάκια, ούτε πράσινες μπάμπιες, μήτε πράσινα άλογα. Ήταν πράσινη καφρίλα. Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και ανάσανε η ολιγαρχία της αρπαχτής με τους μπροστάρηδες προοδευτικούς Μπένι και Μίλτο, τα 2Μ. Δεν τους αρκούσε, όμως, η απαλλαγή από τους ενοχλητικούς εισαγγελείς που ήθελαν να εφαρμόζουν τον νόμο προς πάσα κατεύθυνση με βάση την αρχή της ισονομίας. Βλέπετε, στην περίπτωση του Ευφραίμ η ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη Δικαιοσύνη έκανε .....

πολύ καλά τη δουλειά της. Στην περίπτωση των οικονομικών εισαγγελέων όμως;
Στην απέριττη, λοιπόν, πατσαβούρα που τους πέταξε το δίδυμο Πεπόνης-Μουζακίτης αντέδρασαν τα 2Μ με μία μακροσκελή παραληρηματική ανακοίνωση. Εν πρώτοις εξέφρασαν τη «θεσμική τους έκπληξη». Τί επινοήσεις αυτοί οι προοδευτικοί άνθρωποι! Άκου «θεσμική έκπληξη». Όταν, δηλαδή, τα 2Μ πηγαίνουν στην τουαλέτα, τί λένε; Πάω για θεσμική ούρηση ή για θεσμική αφόδευση;
Εν συνεχεία ζήτησαν τα 2Μ από τους παραιτηθέντες να κατονομάσουν όσους εμπόδιζαν το έργο τους, διότι έχουν βαρεθεί να ακούν αερολογίες για παρεμβάσεις, επιρροές, επηρεασμούς κ.λπ. Ως εδώ και μη παρέκει. Θέλουν διευθύνσεις και ονόματα. Κι’ αν τους κατονόμαζαν ρε καλόπαιδα, τί θα κάνατε; Μόνο που δεν προέτρεψαν τα 2Μ τους Πεπόνη-Μουζακίτη να πάνε στον Εισαγγελέα, αν έχουν στοιχεία. Για τέτοιο θράσος μιλάμε. Μετά το ξεφτιλόμετρο έσπασαν και το γελοιόμετρο. Βγήκαν τα 2Μ από τα ρούχα τους διαβάζοντας τις δυο μεστές αράδες της παραίτησης των Εισαγγελέων. Φαντασθείτε το σοκ των συνεργατών τους μπροστά στο θέαμα των γυμνών 2Μ. Κι’ εγώ νόμισα προς στιγμήν ότι τα 2Μ θα αντιδρούσαν με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η παραίτηση δεν γίνεται αποδεκτή. Οι δύο εισαγγελείς θα συνεχίσουν το έργο τους χωρίς να υπολογίζουν τίποτε και κανέναν παρά μόνον το Σύνταγμα, τον νόμο και τη συνείδησή τους». Για τόση αφέλειά μου μιλάμε. Αν αναλογισθείτε δε ότι περιμένω ακόμη δήλωση στήριξης των παραιτηθέντων εισαγγελέων από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και από την Ένωση Εισαγγελέων, τότε η αφέλειά μου προσλαμβάνει επικές διαστάσεις.
Εδώ τα βάλαμε με τον Πούτιν, θα μας την έβγαιναν Πεπόνης-Μουζακίτης; Το ΥπΕξ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ στον Πούτιν ότι δεν δικαιούται δια να ομιλεί και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται στην υπόθεση Ευφραίμ. Και πολύ καλά έκανε, όπως έκαναν τα 2Μ με τους δύο εισαγγελείς. Είμαστε χώρα ανεξάρτητη και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Όποιος μας προσβάλλει παίρνει την απάντηση που του πρέπει. Όπως την παίρνει ο Γκρουέφσκι, ο Ερντογάν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Ομπάμα. Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία μας έψεξε ο Πούτιν, όταν κάθε χρόνο εκδίδουν οι ΗΠΑ έκθεση, με την οποία μας μέμφονται, διότι παραβιάζουμε δικαιώματα μειονοτήτων, θρησκευτικών και μη, εμείς εκδίδουμε ανακοίνωση, ανάλογη αυτής που εκδώσαμε για τον Πούτιν, και βάζουμε τους ΗΠΑνθρώπους στη θέση τους.
Σωτήριος Καλαμίτσης

1 σχόλιο:

 1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

  Ο Εφραίμ στηρίζει τον Πούτιν στο σχέδιο να καταργηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  Δημοσιευμένο στις 28 Δεκ 2011
  Βγήκαν τα θυμιατά, βγήκαν οι σταυροί, βγήκαν και τα εικονίσματα.
  Ήταν καταχωνιασμένα από την εποχή που ο μακαριστός Χριστόδουλος απειλούσε θεούς και δαίμονες με τις ταυτότητες.

  Τελικώς αποδείχτηκε πως οι δαίμονες δεν φοβήθηκαν τόσο πολύ και κυριάρχησαν στη χώρα.Τα θυμιατά αυτή τη φορά μάλλον θα τους κάψουν. Γιατί απλώς αγνοούν το παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη.

  Η υποστήριξη του ρωσικού παράγοντα στην υπόθεση Εφραίμ δεν είναι τυχαία. Ο Πούτιν σκοπεύει να προωθήσει τον Πατριάρχη Μόσχας ως Οικουμενικό Πατριάρχη.

  Είναι ένα σχέδιο χρόνων, το οποίο θα προωθηθεί με το επιχείρημα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι όμηρος των Τούρκων. Γι’ αυτό θα ζητηθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη.

  Σε αυτό το σχέδιο ο Εφραίμ έχει δεσμευτεί να συμφωνήσει με το επιχείρημα της ανάγκης μιας «ισχυρής Ορθοδοξίας» που μπορεί να εγγυηθεί η Ρωσία.
  Η ανταπόδοση είναι η υποστήριξη του Εφραίμ από τους Ρώσους τώρα που κινδυνεύει να καταδικαστεί.

  Αυτοί λοιπόν που στο όνομα της Ορθοδοξίας βγαίνουν στο δρόμο για τον Εφραίμ, ας αναρωτηθούν αν θέλουν να συμπορευτούν με ένα τέτοιο σχέδιο.
  Δεν είναι τυχαίο που το Οικουμενικό Πατριαρχείο κρατά χλιαρή στάση στην προφυλάκιση Εφραίμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.