Δυο νέα έργα Υγείας στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 741.400 ευρώ με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Η υλοποίηση των απαραίτητων έργων υγείας είναι αναγκαία για την παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο»
Η ένταξη δυο ακόμα Έργων στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου αποφασίστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη
στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 76 «Υποδομές Υγείας» των έργων :

1.«Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝ Καρδίτσας», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας «Ο Άγιος Σεραφείμ».
2.«Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», προϋπολογισμού 601.400 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία ανήκει στις προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας. Η υλοποίηση των απαραίτητων έργων υγείας είναι αναγκαία για την παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Και τα δυο αυτά έργα αποτελούσαν πάγια αιτήματα των δυο νοσοκομειακών μονάδων αλλά και των πολιτών γενικότερα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα υγείας με ορθολογικό προγραμματισμό και με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που προκύπτουν από την ίδια την κοινωνία».

Το 1ο έργο αφορά το Νοσοκομείο Καρδίτσας, με Υποέργο :
«Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝ Καρδίτσας (A Φάση)» :
Αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΓΝ Καρδίτσας, με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του τμήματος και την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας του Νοσοκομείου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του.
Η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνίσταται στην προμήθεια των παρακάτω ειδών:
Α/Α ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 Υπερηχογράφος γενικής χρήσης 1
2 Υπερηχογράφος καρδιολογικής 1
3 Φορητό ακτινογραφικό 1
Παράλληλα αναμένεται σύντομα η ωρίμανση και πρόσθετου εξοπλισμού για το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Το 2ο έργο αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο :
Αφορά στην προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας (ΒΙΤ) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ). Το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση στους χώρους του νοσοκομείου του παρακάτω εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας (ΒΙΤ):
• Δέκα αναπνευστήρες κατάλληλους για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες διαθέτουν ποικιλία τρόπων αερισμού για ενήλικες, παιδιά και, κατ’ επιλογήν, νεογνά. Διαθέτουν οθόνη για απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των συναγερμών, ενσωματωμένο νεφελοποιητή, ο οποίος σε συγχρονισμό με την αναπνευστική λειτουργία μπορεί να παρέχει φαρμακευτικές ουσίες και εσωτερική μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία.
• Δέκα μόνιτορ και κεντρικός σταθμός παρακολούθησης. Ο κεντρικός σταθμός αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα παραθυρικού περιβάλλοντος, δύο έγχρωμες οθόνες, ένα θερμικό καταγραφικό για εκτύπωση στοιχείων του ασθενούς και έναν εκτυπωτή δικτύου. Ο κεντρικός σταθμός μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα με μέχρι και 16 παρακλίνια μόνιτορ. Τα τελευταία έχουν μεγάλη οθόνη και επικοινωνούν με τον κεντρικό σταθμό μέσω δικτύου Ethernet αλλά και μεταξύ τους. Παράγουν ποικιλία οπτικοακουστικών συναγερμών και μπορούν να καταγράφουν, μεταξύ των άλλων, αιματηρές και αναίμακτες πιέσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα για μεγάλη χρονική διάρκεια, κορεσμό οξυγόνου και θερμοκρασία του ασθενούς.
• Δέκα κλίνες κατάλληλες για μονάδα εντατικής θεραπείας, οι κινήσεις των οποίων μπορούν να ενεργοποιηθούν ηλεκτρικά μέσω χειριστηρίων και ποδοδιακοπτών. Η κάθε κλίνη διαθέτει μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία σε περιπτώσεις μεταφοράς και όλες τις απαραίτητες θέσεις για την ανάρτηση παρελκόμενων.
• Εξεταστικό μικροσκόπιο με σύστημα παρατήρησης για εξέταση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ κλινικής.
• Τροχήλατο ενδοσκοπικό πύργο για την διενέργεια επεμβάσεων στη μύτη και στις παραρρίνιες κοιλότητες. Το σύστημα περιλαμβάνει αγωγό ψυχρού φωτισμού, άκαμπτα ενδοσκόπια ρινός ψυχρού φωτισμού, ψηφιακή ενδοσκοπική κάμερα υψηλής ανάλυσης, ιατρικό monitor υψηλής ανάλυσης και πηγή ψυχρού φωτισμού κατάλληλη για χρήση σε ενδοσκοπικές εφαρμογές.
• Σετ εργαλείων ενδοσκοπικής χειρουργικής, που περιλαμβάνει λαβίδες, κόπτουσες λαβίδες, ανιχνευτές στομίων, ενδοσκοπικά ψαλίδια και διάφορα είδη αναρροφήσεων, που θα χρησιμεύσουν στη διενέργεια πολλών τύπων επεμβάσεων ωτορινολαρυγγολογικης φύσης με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.


Σχόλια