Κόβουν σε 30.000 κατοίκους σε Αράχωβα-Δίστομο το δικαίωμα της ενημέρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας σε
συνεδρίασή του στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με αφορμή την υπ΄αριθ. 631/61 απόφαση της Eθνικής Eπιτροπής Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που υποχρεώνει το Δήμο να καταργήσει άμεσα τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες στη θέση Ξηροβούνι και να καταβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ επιφυλασσόμενη για μεγαλύτερα πρόστιμα και ποινικές διώξεις, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε
στο παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη
Το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται:
- Για την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου σε βάρος του δήμου μας, τη στιγμή που είναι γνωστόν ότι ανάλογοι αναμεταδότες λειτουργούν με την ανοχή της πολιτείας και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Για την «σκοταδιστική» διάταξη, που μας υποχρεώνει να αποκόψουμε εν μία νυκτί μία ολόκληρη κοινωνία 30.000 κατοίκων από το δικαίωμα στην ενημέρωση χωρίς η πολιτεία να έχει φροντίσει για την κάλυψη της περιοχής με άλλο τρόπο, ενώ οι πολίτες πληρώνουν μέσω ΔΕΗ στην ΕΡΤ το κόστος αναμετάδοσης.
- Για την αντικοινωνική απόφαση, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, μας υποχρεώνει να στερήσουμε από τους δημότες μας, ενόψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων, το τελευταίο ίσως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που έχουν την «πολυτέλεια» να απολαμβάνουν. Εμείς δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στις παράλογες αποφάσεις και τακτικές που ενώ κατακερμάτισαν την αξιοπρέπεια των δημοτών μας, τώρα ζητούν και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.
- Για το υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση που καταβληθεί συνεπάγεται τον οικονομικό αφανισμό του Δήμου μας και την παύση πληρωμών προς τους υπαλλήλους μας και τους προμηθευτές μας.
-  Για το ότι η συγκεκριμένη απόφαση μήπως εξυπηρετεί πολιτικά και ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα.
Κύριε Υπουργέ,
Το Δημοτικό Συμβούλιο, σας εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του σε ληστρικές αποφάσεις μεταφέροντας επίσης την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της ΕΕΤΤ να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε βάρος μας επιβάλλοντας πρώτον την άμεση καθαίρεση των κεραιών, που εξυπηρετούν την περιοχή και δεύτερον εξωφρενικά πρόστιμα σε βάρος του δήμου μας, ο οποίος δε θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μεσούσης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, καθώς και για την προστασία του δικαιώματος πρόσβασης πρωτίστως στην ενημέρωση και κατά δεύτερον στην ψυχαγωγία.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ανενημέρωτος πολίτης άγεται και φέρεται από τα κέντρα αποφάσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με ομόφωνο ψήφισμά του, σας εκφράζει την αγανάκτησή του ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση παρέμβαση και τη συμπαράστασή σας για την ανάκληση της απόφασης 631/61
Σας παρακαλούμε και αναμένουμε:
-  Να δείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας παρεμβαίνοντας άμεσα για την ανάκληση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης της ΕΕΤΤ, η οποία αποτελεί «Χριστουγεννιάτικο μποναμά» προς τους κατοίκους του «Μαρτυρικού Διστόμου», κατοίκους - επισκέπτες & τους επαγγελματίες της Αράχωβας, του πρώτου χειμερινού προορισμού της χώρας.
-  Να σταθείτε στο πλευρό μας, αρωγός και συνοδοιπόρος, ώστε να
φράξουμε το δρόμο στην εφαρμογή αυτής της ανάλγητης απόφασης.
-  Για την ανάκληση της απόφασης που γκρεμίζει το δικαίωμα στην
ενημέρωση.
-  Να αποδείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας.
Ο Δήμαρχος
Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας
Ιωάννης Πατσαντάρας

Υ.Γ
Για το θέμα έκανε επερώτηση ο Βουλευτής της Ν.Δ Μιχάλης Γιαννάκης

Επιλεκτική η εφαρμογή του νόμου για τους αναμεταδότες του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας

Νομοθετικές ή κανονιστικού τύπου παρεμβάσεις ζητά από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες που λειτουργούν στο Ξηροβούνι του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.

Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης κάνει λόγο για επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας, αφού τέτοιοι αναμεταδότες λειτουργούν σε ολόκληρη την Επικράτεια και κάνει λόγο για εξοντωτικά πρόστιμα που διακυβεύουν την βιωσιμότητα του Δήμου και υποβαθμίζουν τον Δήμο ως τουριστικό προορισμό στην ακμή της τουριστικής περιόδου.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης επεσήμανε προς τον Υπουργό ότι η Πολιτεία μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση επιβολής προστίμου και διακοπής λειτουργίας των αναμεταδοτών στηριζόμενη στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ενημέρωσης και ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει ευρύτερες πρωτοβουλίες για την συνολικότερη επίλυση του προβλήματος σε όλη την ελληνική και ορεινή περιφέρεια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Διακοπή λειτουργίας αναμεταδοτών στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας»

Κύριε Υπουργέ,

Με την ανοχή της Πολιτείας, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, λειτουργούν σε ολόκληρη της Επικράτεια τηλεοπτικοί αναμεταδότες, που επιτρέπουν την λήψη σήματος σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές και εξυπηρετούν το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία χιλιάδων κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας.

Μοναδική εξαίρεση για το επίσημο κράτος αποτέλεσε ο νομός Βοιωτίας και ειδικότερα ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, για τον οποίο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε με την ΑΠ 631/61 απόφαση την κατάργηση των αναμεταδοτών που λειτουργούν στη θέση Ξηροβούνι, επιβάλλοντας μάλιστα εξοντωτικά πρόστιμα στον Δήμο που αφενός απειλούν την βιωσιμότητα του και αφετέρου αποστερούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κορυφαίου χειμερινού προορισμού της Χώρας το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Επειδή οι κάτοικοι του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας καταβάλουν κανονικά τις εισφορές και τα τέλη προς την ΕΡΤ,

Επειδή η ενημέρωση αποτελεί Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για τους πολίτες όλης της Επικράτειας

Επειδή η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών του μαρτυρικού Διστόμου και

Επειδή η κατάργηση των τηλεοπτικών αναμεταδοτών υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται από τον καλύτερο τουριστικό προορισμό της Ηπειρωτικής Ελλάδας, την Αράχωβα, σε μια κρίσιμη -για τον εγχώριο και εισαγόμενο τουρισμό- περίοδο

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία των αναμεταδοτών στο Ξηροβούνι του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας;
-Προτίθεται το Υπουργείο Υποδομών, μέσα στα πλαίσια της δικαιοδοσίας που του παρέχει ο νόμος, να παρέμβει ώστε να ανακληθεί το βαρύτατο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο;
-Ποιες νομοθετικές ή κανονιστικού τύπου πρωτοβουλίες μπορεί να αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα με τους αναμεταδότες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια

 1. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΤΕΡΑΡΧΕ. ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε μας (IONION FM) έβαλαν 80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε 23 χρόνια τώρα, εκεί που μας αδειοδότησε το Ελληνικό κράτος!!!

  http://ionionfm.gr/display.greek.news.php?artid=38585&Mid=17

  ΠΩΣ ΞΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ?

  Κολόκας Δημήτρης - IONION FM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πληρώστε NOVA κορόιδα για να βλέπετε τα κανάλια που πρέπει να εκπέμπουν επίγεια, ενώ αυτά – δια μέσου της NOVA- έχουν μετατραπεί σε συνδρομητικά. Τι προβλέπουν οι νόμοι για την επίγεια και τι για την συνδρομητική εκπομπή?
  Και καλά για τα ιδιωτικά (που δεν πρέπει να είναι κωδικοποιημένα πάντως). Τα κρατικά όμως?
  ΤΙΝΟΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΕΤΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ?

  ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.