Στις 16 Δεκεμβρίου η καταβολή σύνταξης και δώρου από το ΙΚΑ

Χριστινα Kοψινη
Κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν το επίδομα δώρου και η σύνταξη Ιανουαρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Ο ετεροχρονισμός των τριών ημερών στην καταβολή της σύνταξης τελικά δεν θα γίνει μετά και την εξασφάλιση της προκαταβολής, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ από τη χρηματοδότηση που θα λάβει το ΙΚΑ για το 2012. Χθες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαβεβαιώνει, ότι
μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών Ταμείων. Επίσης στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από το ΙΚΑ και το δώρο μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου. «Ειδικά για το ΙΚΑ για το οποίο η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και με τα ομόλογα ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού, δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου. Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και από όλα τα Ταμεία με βάση τον χρόνο πληρωμής που προβλέπεται από τον κανονισμό τους» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και με την προώθηση των ενοποιήσεων και περικοπών στις επικουρικές συντάξεις. Εντονες διαφωνίες έχει διατυπώσει και η Νέα Δημοκρατία αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Την απόφαση για το εάν τελικώς οι ρυθμίσεις των επικουρικών θα συμπεριληφθούν ή όχι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα λάβει ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/12/2011_465435

Σχόλια