Περικοπή 15% στο μισθό του βασιλιά της Ισπανίας λόγω κρίσης

Λεπτομέρειες για το ετήσιο εισόδημά τους έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα χρήματα που κέρδισαν ήταν αντάξια ενός βασιλιά.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έλαβε για μισθούς και έξοδα συνολικά 292,752 ευρώ για το 2011. Από αυτά, τα 140,519 ευρώ ήταν ο μισθός του 73χρονου μονάρχη, ενώ τα υπόλοιπα 152,233 ευρώ ήταν για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με τα επίσημα καθήκοντα του,


Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων πριγκίπισσα Λετίθια, είχε το μισό ετήσιο εισόδημα του πατέρα του, κερδίζοντας μόλις 70,260 ως μισθό και 76,117 για τα έξοδά του.

Η βασίλισσα Σοφία, και οι πριγκίπισσες Λετίθια, Χριστίνα και Έλενα δεν έχουν σταθερό μισθό, ωστόσο για τις βασιλικές τους υποχρεώσεις έλαβαν συνολικά το 2011 375,000 ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλατιού, όλοι οι μισθοί των ανώτερων αξιωματούχων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της βασιλικής οικογένειας, περικόπηκαν κατά 15% το 2010 και παρέμειναν σε αυτά τα επίπεδα και για το 2011.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό πόσα παίρνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (στοιχεία από τη zougla.gr): Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι -για το 2010- οι αμοιβές του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχονται σε 277.469 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα παράστασης, τα οποία αγγίζουν τα 77.593 ευρώ ετησίως.

Δηλαδή, με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο -αξιοσέβαστος κατά τα άλλα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.

Άρα: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έλαβε για μισθούς και έξοδα συνολικά 292,752 ευρώ για το 2011 και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.

Σχόλια

  1. Δηλαδή, οι βασιλιάδες είναι πιο φτηνοι και δεν πέρνουν σύνταξη άρα, είναι η πιό οικονομική λύση για την Ελλάδα σε περίοδο κρίσης.
    Τώρα όταν θα ξεπεράσουμε την κρίση, μπορεί να ξανασκεφτούμε την πολυτέλεια του Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=f4hM8PKIjAU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.