Η Γαύδος εκπέμπει SΟS, 15 ημέρες χωρίς τρόφιμα και καύσιμα



Ζήτημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι κάτοικοι της Γαύδου, καθώς το νησί παραμένει για δέκατη πέμπτη ημέρα αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το πλοίο που εφοδίαζε το νησί με τρόφιμα και καύσιμα σταμάτησε τα δρομολόγιά του στις 31 Οκτωβρίου, οπότε έληξε η σύμβαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τρόφιμα, νερό, καύσιμα, αλλά κυρίως φάρμακα έχουν αρχίσει να τελειώνουν και δεν επαρκούν για τις ανάγκες των ογδόντα πέντε κατοίκων, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά.
Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στο σημείο να ναυλώνουν οι ίδιοι πλοίο για να μπορούν να έχουν πόσιμο νερό και παρακαλούν να μη συμβεί τίποτα χειρότερο, το οποίο δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Ηδη ο δήμος Γαύδου έχει προχωρήσει και σε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και τον γενικό γραμματέα Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Νίκο Λίτινα, με θέμα την επιδότηση των άγονων γραμμών, μετά και την αναρτημένη απόφαση με αριθμό 3328 περί «Παράτασης Ισχύος Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας Δρομολογιακής Περιόδου 2010-2011».

Σχόλια