Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Mεγάλο το ενδιαφέρον για "οικόπεδα" στην Κυπριακή ΑΟΖ

Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ έχει εκδηλωθεί από πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να πω και να επεκταθώ για το ποιες εταιρείες έχουν αγοράσει ή έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν τα αποτελέσματα από διάφορες γεωφυσικές έρευνες που διεξήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη υδρογονανθράκων».


Αυτό που μπορώ να πω, πρόσθεσε, «είναι ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, είναι πάρα πολλές οι εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών κάτι που προδιαθέτει πως το ενδιαφέρον από μέρους των διαφόρων εταιρειών για το 2ο γύρο αδειοδότησης θα είναι σημαντικό».

Από τη στιγμή, ανέφερε, «που έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να προκηρυχθεί συγκεκριμένα πλέον η διαδικασία του 2ου γύρου αδειοδότησης, θα δούμε και στην πράξη πως μεταφράζεται αυτό το ενδιαφέρον και πόσες από αυτές τις εταιρείες θα υποβάλλουν συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις Ισραηλινού υφυπουργού ότι το Ισραήλ επιθυμεί να καταστούν Ελλάδα και Κύπρος κέντρα μεταφοράς ισραηλινού φυσικού αερίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τέτοιες δηλώσεις.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «είναι γνωστό το γεγονός ότι μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ διεξάγονται συζητήσεις και βρισκόμαστε σε επαφή με στόχο την επίτευξη συνεργασιών και συνεργιών με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας», προσθέτοντας ότι «είναι κάτι που ασφαλώς ενδιαφέρει και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η κυπριακή ΑΟΖ έχει σχέση με την εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτή δεν είναι νέα πληροφορία, έχει δημοσιευθεί και πριν από αρκετές εβδομάδες ότι κατεβαίνει ρωσικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.