Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Debates – Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση


Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;»
Το ζήτημα του δημόσιου χρέους και της βιωσιμότητας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση επέδρασε αρνητικά στην ικανότητα των κρατών να δανείζονται από τις διεθνείς αγορές και να χρηματοδοτούν έτσι τις βασικές λειτουργίες τους.
Πλέον, στις καθημερινές δημόσιες συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους, ώστε η Οικονομία να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.
Με αφορμή τα δεδομένα αυτά, το δεύτερο από τη σειρά των debates, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), και θα έχει ως θέμα: «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».
Ομιλητές θα είναι οι κ.:
Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας,
Λεωνίδας Βατικιώτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Debtocracy (www.debtocracy.gr)
Οι ομιλητές ξεκινάνε με δεκάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν ψηφίζοντας (με ανάταση καρτών) εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απάντηση κάθε ομιλητή.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.