Η Ελλάδα πιέζει για μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους...

To Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες δανειστές της, απαιτώντας να αναλάβoυν ένα πολύ μεγαλύτερο κούρεμα από ό τι οι τράπεζες έχουν προσφέρει.
Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν σε ένα μέτρο που χρησιμοποιείται από τις αγορές, για να εκφράσουν το χρέος των μελλοντικών πληρωμών τόκων ομολόγων σε τρέχουσες τιμές
που ονομάζεται, Νet Ρresent Value, καθαρή παρούσα αξία ή ΚΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters μια ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι  η Ελλάδα θέλει KΠΑ προς τις οφειλές σε ιδιώτες δανειστές της, να μειωθεί σε 25% σε αντίθεση με το 40% που επιδιώκουν οι τράπεζες.
Το δημοσίευμα του Reuters μνημονεύει ότι, η Ελλάδα μιλάει σήμερα απευθείας με τους πιστωτές της.
Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες ότι ο Dallara έχει αρκετή υποστήριξη για να επιτύχει την συμφωνία, αναφέρει η έκθεση.
Οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους των 286 δις $ ιδιωτικού χρέους - που κατέχουν οι τράπεζες, οι συντάξεις και τα hedge funds - έχουν ως στόχο τη μείωση του χρέους της χώρας σε 120 % επι του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2020.
Υ.Γ
Ανάθεμα αν ξέρουν τι τους γίνεται...
Έχει χαθεί η μπάλα..

Σχόλια

  1. Καλά, τι υπέγραψε ο μέγας διπλωμάτης ΓΑΠ στις 27 Οκτωβρίου, που τόσο μας ταλαιπώρησε στην συνέχεια για την αποδοχή του, όταν όλα είναι έωλα; Ένα "μηδενικό" υπέγραψε το "τίποτα" και του έδωσε αξία 100 δισ. Δοξάστε τον !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.