Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Έξαλλοι οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας με το πανηγύρι της Παναγίας Δεξιάς

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πανηγύρι του Ι.Ν της Παναγίας Δεξιάς. Όπως καταγγέλλουν, ο οίκος του Θεού μετατράπηκε σε...οίκο εμπορίου!
"Την «δόξα» των παράνομων, πλανόδιων μικροπωλητών της περιοχής της Ροτόντας ζήλεψαν και άλλοι. Στην ήδη βεβαρυμένη, με απόλυτη ευθύνη του δήμου, περιοχή από το παράνομο εμπόριο, επί τρεις ημέρες και μέχρι αργά τη νύχτα, προστέθηκε και η μικρή πλατεία μπροστά στην Καμάρα: είναι αδιάβατη για οποιονδήποτε – εκτός από πλανόδιους μικροπωλητές
(θα βάζαμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι δεν έχουν άδεια ή, πάντως, δεν έχουν άδεια να βρίσκονται στο συγκεκριμένο μέρος, όπως θα βάζαμε στοίχημα ότι η ταμειακή μηχανή δεν ήταν ο πιο απαραίτητος εξοπλισμός τους).
Η παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου και των πεζοδρόμων της περιοχής, από απίστευτης κακοτεχνίας και αισθητικής παραπήγματα και τάβλες δεν είναι το μόνο πρόβλημα: η παράνομη στάθμευση ακόμη και μικρών φορτηγών, ακόμη και πάνω στην Εγνατία οδό, μέσα στον λεωφορειόδρομο, ακόμη και η διπλοστάθμευση οργιάζουν σε κάθε τέτοιο «πανηγύρι».

Φυσικά, όλες οι «νόμιμες» θέσεις παρκαρίσματος των κατοίκων είναι διαρκώς κατειλημμένες επί τριήμερο", εξηγεί με ανακοίνωση η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου κατοίκων περιοχής Ροτόντας και φίλων του μνημείου.

Όπως επισημαίνουν, είναι η πολλοστή χρονιά που επαναλαμβάνεται το φαινόμενο και ζητούν να μην επαναληφθούν τέτοιες σκηνές και μετά από έναν χρόνο.

"Ελπίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, έστω και παραινετικά, θα είναι στην πρώτη γραμμή της τήρησης των νόμων από όλους, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία ή χρώμα", τονίζουν και καλούν το δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια και εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.