"Μπορούμε να λύσουμε και το ελληνικό πρόβλημα"


Για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, μετά και την κυβερνητική αλλαγή σε Ιταλία και Ελλάδα μίλησε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε αποκλειστική του συνέντευξη προς την τηλεόραση της Deutsche Welle

O κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλες τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ελληνικό πρόβλημα:


«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτή την πρόκληση (…) έγκειται στο να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και άλλες, και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή για χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Στην Ιρλανδία τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά, στην Πορτογαλία όχι απογοητευτικά (…). Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, αλλά μπορούμε να λύσουμε και το ελληνικό πρόβλημα, εάν η Ελλάδα καταβάλει τις προσπάθειες στις οποίες έχει δεσμευτεί και στις οποίες τη δεσμεύσαμε. Η αλληλεγγύη όμως δεν είναι μονόδρομος, δεν κινείται κανείς μόνος του στο δρόμο αυτό».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15542125,00.html 
Y.Γ
Μιας και λύσανε όλα τα άλλα προβλήματα οικονομικά και μη..τώρα θα λύσουν και το πρόβλήμα της χώρας μας.
Και γιατί ρε μάστορα δεν το λύσατε επί 2 χρόνια..τι άλλαξε και θα το λύσετε τώρα;;

Σχόλια