Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται με τη βίαιη καταστολή

Αυτονόητη η άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων της ΔΕΗ
του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με τον εξαιρετικά συνήθη για το συνδικαλιστικό κόσμο τρόπο, εκφράζουν όλες αυτές τις μέρες ειρηνικά και χωρίς καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, μια καθολική κοινωνική απαίτηση, μια αγωνία που βρίσκεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Δεν ζήτησαν «προνόμια», δεν κινήθηκαν σε συντεχνιακές λογικές και δεν εξυπηρέτησαν σκοπιμότητες. Λειτούργησαν αυθόρμητα ως μέλη μιας κοινωνίας που έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής ενάντια σε μέτρα που οδηγούν εκατομμύρια πλέον Έλληνες πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και το περιθώριο.

Αγωνίστηκαν για να μην μετατραπεί η ΔΕΗ από κοινωφελής επιχείρηση σε φοροεισπρακτική εταιρεία.
Διεκδίκησαν να εφαρμοστεί το κοινωνικά αυτονόητο, δηλαδή να μην ταυτιστεί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με έναν ακόμη ανάλγητο κεφαλικό φόρο και να μην εφαρμοστεί το κοινωνικά αδιανόητο, δηλαδή η είσπραξη του φόρου αυτού μέσα σε καθεστώς προχειρότητας, αδιαφανών όρων και χωρίς την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες.
Απέναντι σε αυτό το κοινωνικό αίτημα, η κυβερνητική απάντηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η βίαιη καταστολή. Όπως υπάρχουν όρια στην κοινωνική διαμαρτυρία, έτσι πρέπει να υπάρχουν και όρια στον τρόπο αντιμετώπισής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.