Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ανισότητες, διακρίσεις και προχειρότητες στην Λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Νέας Λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών παρουσιάστηκε μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και αναβολών.
Ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε για έρευνες μελέτες και μετρήσεις που θα τεκμηρίωναν την ένταξη ή και την έξοδο επαγγελμάτων από τη Λίστα.
Η Νέα Λίστα είναι προϊόν πιέσεων, παζαρέματος, συμβιβασμών.
Έλλειψε εντελώς ο ορθολογισμός, περίσσεψε η μικροπολιτική διαχείριση.


Είναι θετικό το γεγονός ότι εντάχθηκαν κάποιες ειδικότητες που ήταν επιβεβλημένο να ενταχθούν από πολύ καιρό.
Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της Λίστας παρατηρούνται ανισότητες, διακρίσεις και προχειρότητες.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει σήμερα να καλυφθεί το κενό της ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου και να διεξαχθούν επιτέλους μετρήσεις και μελέτες για την εγκυρότητα της ένταξης ή απένταξης των διάφορων ειδικοτήτων στη Λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Η ποιότητα της εργασίας συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας γι΄ αυτό δεν χωρούν προχειρότητες και μικροπολιτικά παζάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.