Προσπαθούν να στριμώξουν τον Σαμαρά οι Γερμανοί..

Απαραίτητη για την εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θεωρεί η Γερμανία τη γραπτή συναίνεση και της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των ευρωπαϊκών προσδοκιών. Η αντίδραση του στην επιμονή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας,
Αντώνη Σαμαρά, να μη δεσμευτεί γραπτώς για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου επιβεβαιώνει τις προχθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού του Γιόργκ Άσμουσεν στη DeutscheWelleγια την αναγκαιότητα γραπτής δέσμευσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο κ. Σόιμπλε καθιστά σαφές ότι όσο δεν υπάρχουν αυτές οι γραπτές εγγυήσεις, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν ανάλογες γραπτές δεσμεύσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι αυτή η απαίτηση δεν συνιστά κάτι το “αναξιοπρεπές”.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15543828,00.html

Σχόλια

  1. Ελπίζουμε ο Σαμαράς να επιμείνει στην αρχική του θέση και να μη υπογράψει κανένα χαρτί σαν αυτό που του ζητούν οι "εταίροι μας". Από ότι φαίνεται αυτή η περιβόητη συμφωνία του Οκτωβρίου δεν είναι παρά μια φούσκα, τιποτα δεσμευτικό για τους εταίρους μας. Να ζητήσουμε και εμείς, σαν κράτος, όχι ο Σαμαράς η οποιοσδήποτε άλλος, να μας υπογράψει ο κ. Σόιμπλε ότι θα τηρήσει την συμφωνία του Οκτωβρίου. Δηλαδή την συμφωνία για το τίποτα. Αλλά εδώ που μας έφερε ο ΓΑΠ, ο μέγας διπλωμάτης, τι μπορεί να περιμένει κανείς. Το δυστύχημα είναι ότι ένα σύνολο αρμόδιων και αναρμόδιων στην Ευρώπη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του κάθε έννοια Δημοκρατίας. Γιατί αλλιώς τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την επιμονή τους για υπογραφή Σαμαρα; Και αν μεθαύριο η ΝΔ τον αντικαταστήσει η μετά τις εκλογές βγεί το ΚΚΕ τι ισχύ θα έχουν αυτές οι υπογραφές; Αλήθεια ποιός μπορεί να δεσμεύει την χώρα; Φαντάζομαι η εκάστοτε κυβέρνηση και η βουλή. Οποιουδήποτε άλλου οι υπογραφή είναι ένα παλιόχαρτο. Να υπογράψει επομένως ο Σαμαράς και όποιος άλλος χρειαστεί αν και όλες οι χώρες που ζητούν αυτή την υπογραφή δεσμευτούν με τις υπογραφές των κυβερνήσεων τους και των αρχηγών των αντιπολιτευόμενων και μη κομμάτων ότι θα δεσμευτούν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα τον Οκτώβριο. Να δούμε πόσοι θα το δεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.