Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Επίθεση Πούτιν εναντίον των "αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων"

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα τη στάση των "αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων" που υποστήριξαν τις εξεγέρσεις...
στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, μιλώντας από την Πετρούπολη σε κινέζους και ιρανούς αξιωματούχους.
 "Αυτές οι αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει
τα προηγούμενα καθεστώτα στη Βόρεια Αφρική και, κάτι που είναι περίεργο, οι ίδιες χώρες υποστήριξαν τις επαναστάσεις που ανέτρεψαν αυτά τα καθεστώτα", δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, στη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).
"Ο κόσμος είναι παράξενα φτιαγμένος, αλλά αυτό είναι ενδιαφέρον", πρόσθεσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός απαντούσε σε μία δήλωση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου έχει καθεστώς παρατηρητή στον SCO. Ο Σαλεχί είχε κατηγορήσει "τις μεγάλες αλαζονικές δυνάμεις" ότι ευθύνονται για την αραβική άνοιξη αφού πρώτα είχαν υποστηρίξει "τα εχθρικά προς τον λαό καθεστώτα".
Ο Πούτιν είχε επικρίνει έντονα τον Μάρτιο την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει βέτο σε μία απόφαση του ΟΗΕ, η οποία θα καταδικάζει τη Συρία για την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33608&category_id=87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.