Μια απλή λύση για το πρόβλημα με το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Mια πρόταση από το taxalia (να τη δουν οι βουλευτές) για να πάψουν ...τα χάλια που βλέπουμε έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Για κάποιους λόγους που δεν είναι του παρόντος, η ελληνική βουλή ψήφισε νόμο, με τον οποίο επιβάλλεται τέλος ακινήτων σε κάθε ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο. Σήμερα, διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα άνευ προηγουμένου αδιέξοδο. Αδιέξοδο πραγματικό κι όχι σαν αυτά που δημιουργεί η..
συνήθης γκρίνια όλων μας που δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους (και καλά κάνουμε, αφού κανείς "επώνυμος" ή ισχυρός  στην Ελλάδα δεν πληρώνει φόρους!).
Υπάρχει κόσμος που όντως δεν μπορεί να πληρώσει και το ουσιαστικό πρόβλημα είναι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Άρα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ανάμεσα στην αναγκαιότητα να μαζέψει η χώρα, γρήγορα, μετρητά και η αναγκαιότητα να μην οδηγηθούν στην αυτοκτονία άνθρωποι, που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος.
Όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα (δικαστήρια για αντισυνταγματικότητα, αίτηση για προσωρινή διαταγή, ασφαλιστικά μέτρα κλπ) δεν απέδωσαν και δεν θα αποδώσουν.
Άλλωστε, το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό. Η δημοσιονομική πολιτική δεν πρέπει να εξαρτάται από μια απόφαση δικαστή.
Άρα και η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική και δεν βλέπουμε άλλη λύση από την εξής απλή:
Να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία που θα καταργεί την υποχρέωση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας να διακόπτουν τη σύνδεση. Να τους αφήνει όμως το δικαίωμα να κόβουν το ρεύμα, όταν ο λογαριασμός ρεύματος είναι μεγαλύτερος του ειδικού τέλους, για να προστατευθούν οι πάροχοι από "τζαμπατζήδες πελάτες" και να μην επωμισθούν αυτοί το κόστος.
(οι προτάσεις των 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περί εισοδηματικών κριτηρίων και απαλλαγής πρώτης κατοικίας μέχρι 80 τμ, δεν μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ξέρει ποιά είναι πρώτη κατοικία, ούτε το εισόδημα του πελάτη).
Στη συνέχεια τα ποσά του τέλους που δεν θα πληρωθούν να γίνονται χρέος προς το δημόσιο και να προσαυξάνονται με το σύνηθες 1% το μήνα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν να τα πληρώνουν λίγα-λίγα (όσα έχουν) ή να τα ρυθμίζουν σε πολλές δόσεις, αν θέλουν να παίρνουν ενημερότητα.
Αυτό θα οδηγήσει κάποιους στο να αγνοήσουν το χρέος, αφού δεν ενδιαφέρονται να πάρουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν φοβούνται κατασχέσεις και διοικητικά μέτρα. Καλύτερα όμως να χάσει το κράτος το 5%-10% των αναμενόμενων εσόδων, παρά να προβεί στην απάνθρωπη διακοπή του ηλεκτρικού.
Αυτή είναι η πρότασή μας, απλή και εφαρμόσιμη, απαλλαγμένη από "εύκολες ρητορείες" και τη θέτουμε υπόψη των πολιτικών, κυρίως των βουλευτών.
 

Σχόλια

  1. Για το γεγονός ότι τα χαράτσια είναι αντισυνταγματικά ούτε κουβέντα έτσι; Συμφωνείτε δηλαδή να πληρωθούν τα παράνομα, αντισυνταγματικά και ανήθικα χαράτσια , αλλά με "άλλο τρόπο"...

    Αν είναι δυνατόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.