Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις-δώρα"... ΨΕΜΜΑΤΑ! Δείτε γιατί



Το τελευταίο δίμηνο του έτους για τόκους και λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους απαιτούνται περίπου 1 δισ. ευρώ, για χρεολύσια περίπου 9,9 δισ. ευρώ, για τη μισθοδοσία περίπου 3,8 δισ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου «τρέχουν» λήξεις ομολόγων περίπου 3 δισ. ευρώ, όπως επίσης λήξεις εντόκων γραμματίων 4 δισ. Ευρώ. [Σύνολο εξόδων 21,7 δις: 17,9 δις γα@@σιάτικα και μόνο 3,8δις για μισθούς-συντάξεις και δώρα]


Στις 22 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου και στις 29 Νοεμβρίου οι μισθοί του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.  Στο διήμερο 13 -14 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, στις 16 Δεκεμβρίου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων για υπαλλήλους και συνταξιούχους και στις 21 Δεκεμβρίου να καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

Το Δημόσιο υπολογίζει κατ' αρχήν στα περίπου 12,8 δισ. ευρώ των εσόδων, που αντιστοιχούν στο τελευταίο δίμηνο. 


Τα λαμόγια κάνουν τον εξής λογαριασμό: 12,8 δις έσοδα + 8 δις από τρόικα + 1 δις απ μια έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων = 21,8 δις άρα ξεχρεώνουμε τα πάντα

Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και στα 10 δις να πέσουν τα έσοδα του κράτους το τελευταίο δίμηνο, λόγω των γεγονότων με τη ΔΕΗ (αναστολή διακοπής ρεύματος) θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Πέρα όμως από τα παραπάνω στο ΥΠΟΙΚ έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση:

Το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να διαμορφώνονται ήδη στα 6,5 δισ. ευρώ, την ταμειακή διευκόλυνση με περίπου 1 δισ. ευρώ από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το «πάγωμα» των υπολοίπων επιστροφών φόρου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα έκτακτης έκδοσης εντόκων γραμματίων ως έσχατη λύση.
Μετά απ' τα παραπάνω αμφιβάλλει κανείς πως όσοι λένε "δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις και δώρα" είναι ψεύτες ολκής;
ΥΓ. Τα νούμερα δεν είναι απ' το κεφάλι μου αλλά απ' το δικό τους

dexiextrem

Σχόλια