Με λίστα οι πρόωρες εκλογές


(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Με το σύστημα της λίστας, και όχι του σταυρού προτίμησης, φαίνεται ότι θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, είτε η ημερομηνία τους είναι η 19η Φεβρουαρίου, είτε κάποια άλλη, στο απώτερο μέλλον.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιτελεία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας,
που ορίστηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά για να δρομολογήσουν τις συζητήσεις μεταξύ των δυο κομμάτων για τις λεπτομέρειες της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, έχουν αναφερθεί και στην προοπτική να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές με λίστα.
Πρόκειται για μια στρατηγική σκέψη που κυοφορείται εδώ και αρκετό καιρό στα πολιτικά γραφεία και των δυο κομμάτων εξουσίας, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, και για να υλοποιηθεί απαιτεί απλώς τη συμφωνία τους, ώστε να σχηματιστεί η κατάλληλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και οι διατάξεις του νέου εκλογικού νόμου να εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση.
Η σχετική πρόταση, την οποία επεξεργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, διευκολύνει και την αποφυγή…
των πολλών περιοδειών στις εκλογικές περιφέρειες, που ειδικά για το πολιτικό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος, δεν φαντάζει και ως μια ιδιαίτερα ευκταία προοπτική.
(statesmen.gr)

Σχόλια

  1. Είναι ντροπή αυτές τις ημέρες με τα όσα τραγικά συμβαίνουν να μιλάνε για λίστα στις εκλογές. Δηλαδή οι αρχηγοί, και μάλιστα οι συγκεκριμμένοι και ειδικότερα ο ΓΑΠ, θα διαμορφώσουν κοινοβουλευτικές συνθέσεις του απόλυτου ελέγχου τους. Όσο περνάει ο καιρός όλο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Θα επικροτήσουν οι χειροκροτητές που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα (όπως διαπιστώνει κανείς από την συμπεριφορά τους στις κρίσιμες αυτές στιγμές). Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει το ταχύτερο να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων, που να μη έχουν όμως εκτεθεί σε πολιτικές πράξεις στο παρελθόν, με στόχο να βάλουν κάποια τάξη και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη όλους αυτούς που με τις πράξεις τους η τις παραλείψεις τους μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Και για τους ένοχους να θεσπιστεί δήμευση της περιουσίας που απέκτησαν κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας, των ιδίων και των συγγενών τους, και ισόβια φυλάκιση για να είναι όσο καιρό ζήσουν παράδειγμα του τι θα συμβεί σε όσους διανοηθούν να κάνουν τα ίδια σφάλματα. Μέχρις εδώ. Ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει αυτή την κατάσταση παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.