Μια άλλη οπτική γωνία...

Γράφει η Κύρα Αδάμ
Οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, με αφορμή την ατυχέστατη μέχρι βλακείας απόφαση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, βρήκαν την ευκαιρία να δέσουν την παρούσα και τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις με τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο με τα μέτρα που θα ακολουθήσουν.
ΑΥΤΟ που δεν έχουν δέσει ακόμα είναι να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών -ενώ μέχρι πρότινος ήταν σίγουροι ότι με τον Γ. Παπανδρέου αυτό δεν θα συνέβαινε.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και ΔΝΤ άφησαν στην Αθήνα τα δύο μεγάλα κόμματα να «φτιάξουν» μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μακριά νυχτωμένοι. Από την προηγούμενη Παρασκευή, Παπανδρέου και Σαμαράς αποδεικνύουν...
ότι δεν μπορούν να φτιάξουν μια τέτοια κυβέρνηση.
ΑΛΛΑ επειδή έχουν γνώση οι φύλακες-δανειοδότες της Ελλάδας, ούτε και αυτό αφέθηκε στην τύχη του. Στα ξαφνικά και από το πουθενά, εμφανίστηκε και «κάθισε» στο ελληνικό προσκήνιο το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος επί κυβέρνησης Σημίτη, όταν η χώρα έμπαινε στην ΟΝΕ, και στη συνέχεια αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει ποιος πρότεινε και κάλεσε τον κ. Παπαδήμο να διακόψει το ταξίδι του από τις ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη και το Αμστερνταμ και να κατεβεί στην Αθήνα. Και ουδείς κατάλαβε πώς και από ποιους άρχισε η διαρροή «των όρων» που υποτίθεται ότι έθετε και θέτει ο κ. Παπαδήμος για να αναλάβει τη μεταβατική κυβέρνηση: κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα των δύο κομμάτων, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης του πρώην τραπεζίτη (σ.σ. που έτσι και αλλιώς προέρχονται μόνον από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ των κυβερνήσεων Σημίτη), αλλά και «ελαστική» αντιμετώπιση του χρόνου των εκλογών, ίσως με μετάθεσή τους σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο...
ΚΑΙ ΕΝΩ η εικόνα του κ. Παπαδήμου ξεθώριασε προς στιγμήν την Τρίτη το βράδυ προς όφελος του διάττοντος αστέρος κ. Πετσάλνικου, από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα επανήλθε η προοπτική κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου με όλη τη δυνατή βοήθεια που μπορούσαν να παράσχουν συγκεκριμένα ΜΜΕ.
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ και πάλι σε ολόκληρο το πολύπλοκο παζλ παραμένει ο χρόνος των εκλογών.
ΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ίσως σήμερα στο προεδρικό μέγαρο δεν αναιρεθεί ο συγκεκριμένος χρόνος των εκλογών, που μέχρι στιγμής είναι η 19η Φεβρουαρίου.
ΙΣΩΣ να έχουν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου -για τον ίδιο στόχο των εκλογών, αν και από διαμετρικά αντίθετες θέσεις.
ΚΑΙ ΜΙΑ και μιλάμε για πολιτικούς και πολιτικές. Αλήθεια, πού είναι όλο αυτό το διάστημα ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος; Αυτός τουλάχιστον γνώριζε από την καλή και την ανάποδη τους Ευρωπαίους... 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_2512.html

Σχόλια

  1. Το ότι μας φόρτωσαν μια χούντα οι ευρωπαίοι "εταιροι " μας ειναι γεγονός. Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι τόσο θολό που μάλλον δεν θα γίνουν παρά όταν ξεπουληθούν όλα . Αποφασίζουν άλλοι και ο κυρίαρχος λαός είναι απών . Αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα σε βαρος του απλού κόσμου τότε άξιοι της μαύρης μοίρας μας είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.