ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Που δεν σέβεται τους Πολίτες
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Σήμερα έγινα γνώστης κάποιου γεγονότος που αναδεικνύει την αναλγησία, την ανοργανωσιά, την έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη και οτιδήποτε άλλο απαίσιο φαινόμενο αντικατοπτρίζει αυτό το κράτος που λέγεται ΕΛΛΑΣ και μάλιστα έχει ως επίσημη ονομασία το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Είναι να το σιχαίνεσαι αν παρακολουθείς τη ζωή αυτού του τόπου και να φτάνεις στο σημείο να μουντζώνεις τον εαυτό σου στο καθρέπτη που γεννήθηκες έλληνας και όχι σε κάποια άλλη χώρα που τουλάχιστον το κράτος θα σε σέβονταν και δεν θα σε χρησιμοποιούσε μόνο για να το υπηρετείς και να το πληρώνεις.


Τι με έκανε να τα γράφω αυτά; Το εξής περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στην εφορία Παλαιού Φαλήρου, όπου κάποια κυρία πήγε να διαμαρτυρηθεί για την έκτακτη εισφορά του πρόσφατου φοροεισπρακτικού νόμου, που της κοινοποιήθηκε από τον Αύγουστο μήνα και της ήρθε να πληρώσει το τριπλάσιο ποσό αυτού που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει. Και αφού όπως είπε στους αρμόδιους, έκανε από τις αρχές Σεπτεμβρίου ε.ε. ένσταση για την διόρθωση του λάθους, και έχουν παρέλθει και δυο σχεδόν μήνες από την ημέρα που υπέβαλε την ένσταση, το σεβαστό υπουργείο οικονομικών, δια των υπηρεσιών του, εξακολουθεί να της στέλνει ειδοποιητήρια για καταβολή δόσης σύμφωνα με το λάθος , δηλαδή 300άρια !
Σήμερα που απευθύνθηκε λοιπόν στην υπάλληλο της εφορίας προκειμένου να καταθέσει νέα αίτηση για επίσπευση της εκκαθάρισης, η κυρία υπάλληλος που υποτίθεται εκπροσωπεί το κράτος με ελαφρά τη καρδία και με ύφος στρατηλάτη και μάλιστα ειρωνικό, ξέρετε τι της απάντησε; «Βλέπεις όλα αυτά τα χαρτιά» και τις έδειξε μια στοίβα έγγραφα, «όλα είναι σαν τα δικά σας, λάθη» συμπληρώνοντας «κάποτε θα διορθωθούν».
Αυτή είναι η συμπεριφορά του κράτους προς τους πολίτες. Όλο θα, θα, θα και έργο μηδέν.
Φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση. τα λάθη είναι διαρκή και όπως πάντα εις βάρος του πολίτη, ποτέ εις βάρος του εισπράκτορα, που στη προκειμένη περίπτωση είναι το ανίκανο ελληνικό κράτος!
Και για όλο αυτό το χάλι, ναι για χάλι μαύρο πρόκειται, δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τους ανεπάγγελτους που το διοικούν και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε καν το άχυρο δυο γομαριών. Έφθασαν σε σημείο να στείλουν το χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε σεισμοπαθείς που διαμένουν σε κοντέινερ !!! Φυσικά θα δικαιολογηθούν, κατά λάθος. Οι επόμενοι που θα παραλάβουν ειδοποιητήρια θα είναι οι κυριολεκτικά αναντικατάστατοι και που παρεπιδημούν στα νεκροταφεία.
Εδώ πάει το «όποιον πάρει ο χάρος» και να το χαίρεστε το κράτος πρόνοιας που επαγγελόσασταν όλοι προεκλογικά. Διότι τώρα είστε αγκαζέ και αντάμα, πράσινοι, μπλε και σκούρο μπλε - δεξιοί, κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί της κακιάς ώρας και πράσινοι, μαύροι και μπλε κόκκοι, για το ξέπλυμα μιας μπουγάδας, που δεν ξεπλένεται με τίποτα παρά λερώνει όλο και περισσότερο αυτή τη χώρα που την κατοικούν περήφανοι και εργατικοί άνθρωποι, αλλά θέλετε να τους καταντήσετε κακομοίρηδες, φτωχούς, άνεργους, οσφυοκάμπτες και ραγιάδες ενός αποτυχημένου συστήματος που έχει γράψει την αποτυχημένη ιστορία του με μαύρα γράμματα.
Δεν ντρέπεστε κύριοι και κυρίες άθλιοι των Αθηνών ! Το θράσος σας μέχρι που θα φθάσει; Αποτύχατε και δεν θέλετε να το παραδεχθείτε.
Διότι περί αυτού πρόκειται και δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει ούτε το ΜΙΤ, ούτε το LSE, ούτε να είσαι απόφοιτος του καλύτερου κολλεγίου του κόσμου για να το καταλάβεις. Απλά χρειάζεται να έχεις κοινό μυαλό, και να διαχειρίζεσαι την κατάσταση με σύνεση και λογική. Είδαμε που κατάντησαν την παγκόσμια οικονομία τα μεγάλα μυαλά με τα πολλά πτυχία αλλά παράλληλα και την ανικανότητα να διαχειρισθούν κρίσεις που τις έβλεπαν να έρχονται και αυτοί απλώς τις περίμεναν για να τις αντιμετωπίσουν.
Εδώ η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει τελείως και έχει φθάσει στο απροχώρητο με ότι συνέπειες θα ακολουθήσουν. Και γι αυτό θα είστε και πάλι υπεύθυνοι εσείς, όσο και αν προσπαθείτε εν ονόματι της κρίσεως να συνεταιρισθείτε προκειμένου να επιμερίσετε τις ευθύνες σας.
Δοκιμάζετε τις αντοχές του κόσμου, οι οποίες, ευτυχώς για μας το λαό και δυστυχώς για σας, δεν είναι απεριόριστες.

Σχόλια