Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Το γέλιο του Σόϊμπλε

Του Δημήτρη Αρβανίτη, Συνταγματάρχη ε.α.
Είμαι μάλλον μετρίου αναστήματος, σε αντίθεση με την υψηλή μου αυτοπεποίθηση και το ιδιαίτερα αναπτυγμένο άισθημα της υπερηφάνειας, το οποίο εδράζεται κύρια στο ότι είμαι Έλληνας. Εχω γυρίσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και πάντα πρόταζα την ελληνική μου καταγωγή. Η αντιδράσεις που αντιμετώπιζα ήταν στη πλειοψηφία τους σεβασμού και εκτίμησης τόσο για το ένδοξο αρχαιοελληνικό μας παρελθόν όσο και για τη διαρκή μας διάθεση για αγώνες.
Δε θα ξεχάσω ποτέ όταν στην έρημο της αραβικής χερσονήσου, στα σύνορα Ιρακ – Κουβέιτ, συμμετέχοντας στον ΟΗΕ, ένα σούρουπο, είχα τη φαεινή ιδέα να τρέξω εκτός αποστρατικοποιημένης ζώνης και με σταμάτησαν απειλητικά ιρακινοί στρατιώτες , βάζοντας μου τα πιστόλια στο κρόταφο. Η μόνη λέξη που ήξερα στα αραβικά ήταν Γιουνάν, δηλαδή Ελλάδα αυτήν είπα και με έσωσε από δυσάρεστες περιπέτειες
Τωρα λοιπόν έχω φοβερό ψυχολογικό πρόβλημα αισθάνομαι κοντός, πολύ κοντός, νάνος και ντρέπομαι να πω ότι ειμαι Έλληνας. Αυτο δε μπορώ να το συγχωρέσω στον εκπληκτικό αυτό άνθρωπο που για δυό χρόνια κατάφερε, είναι πραγματικά τεράστια επιτυχία, να καταστρέψει ολοκληρωτικά εκτός από την οικονομία της χώρας, την υπόσταση μας, το όνομα μας. Ο περίεργος αυτός τύπος που τιμήθηκε με τη ψήφο της μισής σχεδόν Ελλάδας, λόγω του ονόματος του, πρωθυπουργός της χρεωκοπίας, γύριζε ανά την Ευρώπη, επαίτης, ζήτουλας του οίκτου των ξένων, γελοιοποιόντας ένα ολόκληρο έθνος και στερώντας μας το δικαίωμα να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.
Επιχειρηματολόγησε δημόσια κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο λέγοντας ότι μόνο ύφεση και υπανάπτυξη φέρνει για να οδηγηθεί μετ΄ου πολύ, γονυπετής σε αυτούς. Συμφώνησε σε ότι του ζητούσαν απεμπολώντας το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης. Δήλωσε στους ξένους εξ αρχής οτι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, ενώ ο πρώτος των κηπουρών του, υπουργός των οικονομικών, παρατηρούσε ότι η χώρα έμοιαζε με Τιτανικό. Παρ΄όλα αυτά ζητουσαν στήριξη από τις αγορές και την Ευρωπαική Ενωση. Οποία ανοησία!
Κάθε Σαββατοκύριακο έπαιρνε μέτρα, τα μέτρα μας δηλαδή για το φέρετρο του ενταφιασμού της εθνικής μας αξιοπρέπειας! Φορολογικά; Εντεκα τον αριθμό νομοσχέδια και μετά ζητούσε από τους Γερμανούς να επενδύσουν στη χώρα μας! Βρίσκετε κάποια λογική σ αυτό; Ετρεμε περιμένοντας τις δόσεις από τους ξένους δανειστές, ζούσαμε με τη μέρα. Ζωή σε δόσεις! Κατάντησε μια ιστορική χώρα ναρκομανή, φυλακισμένη στο κελί των ξένων δανειστών. Κι εμείς παγωμένοι περιμέναμε, περιμέναμε το τέλος. Και κάπου μέσα μας ελπίζαμε στον από μηχανής θεό που όμως αργούσε!
Και τα οικονομικά μέτρα πέφταν σαν το χαλάζι. Κι ο έλληνας δυσκολευόταν να καταλάβει. Αφού δε μπορούσε να πληρώσει, δεν είχε χρήματα, ήταν σε αδυναμία οικονομική, πως να πληρώσει; Στην εξωτερική πολιτική το πρώτο που έκανε ήταν να παγώσει την ελληνορωσσική προσέγγιση, που με τόσο κόπο είχε κτίσει ο Καραμανλής και το οποίο ήταν το κορυφαίο επίτευγμα της διακυβέρνησης του. Σταμάτησε την πολιτική των αγωγών, ακόμα και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί, τόσο από εμάς όσο και την Βουλγαρία αλλά και τη Ρωσία, κατάφερε με τη βοήθεια βέβαια και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, ευνοούμενου των Αμερικάνων, Μπόικο Μπορίσωφ να καταργήσει. Σκεφτείτε τώρα εσείς τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε; Πάντως όχι της Ελλάδας!
Στα Ελληνοτουρκικά ακολούθησε τη πολιτική της υποχωρητικότητας και του ενδοτισμού. Δεν κατοχύρωσε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε σχέση με την ΑΟΖ, πράγμα το οποίο έκανε η μικρή και αξιοπρεπής Κύπρος, αδιαφορώντας για τις παραινέσεις πανεπιστημιακών εγνωσμένου κύρους όπως οι Καρυώτης, Μαρκεζίνης και Κοτζιάς, ο τελευταίος των οποίων, αριστερών φρονημάτων αλλά εθνικώς σκεπτόμενος, υπήρξε σύμβουλος του Παπανδρέου και αποχώρησε καταγγέλοντας τον για μη εθνική πολιτική. Ξαναρωτάω, αντιλαμβάνεστε πατριώτες το μέγεθος της βαρύτητας των ενεργειών; Συνιστούν οι ενέργειες αυτές προστασία εθνικού συμφέροντος; Εχω την απάντηση η οποία άλλωστε είναι και προφανής, όμως δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από εμάς!
Δεν θα επεκταθώ, θα μπορούσα να γράφω μιά μέρα αλλά θα σχολιάσω το τελευταίο δεκαπενθήμερο, όπου ως δεινός εκτελεστής πάτησε τη σκανδάλη και μας εκτέλεσε. Η συγκεκριμένες ενέργειες του αποχωρούντος πρωθυπουργού, μεταφέροντας τις συμπεριφορές του υποκόσμου στη πολιτική, αποτελούν εκτέλεση συμβολαίου θανάτου από επαγγελματία αδίστακτο εκτελεστή. Με μια κίνηση ματ αποτέλειωσε το πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπούσε, την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση. Στο μόνο που δε μπορώ να απαντήσω είναι αν ο εκτελεστής εκτελούσε το συμβόλαιο θανάτου με δική του πρωτοβουλία, ήταν δηλαδή ο ίδιος που έδοσε τη παραγγελία ή άλλοι του τη δώσαν. Αλλά πόση σημασία έχει αυτό; Αυτό που καταγράφηκε ήταν η ενέργεια και το αποτέλεσμα. Το απόλυτο χάος! Η εξαγγελία δημοψηφίσματος για συμφωνίες που έχεις κάνει, μην απατάστε, δεν είναι ενέργεια βλακείας. Οσο κι αν έχω γράψει ότι αμφισβητώ την διανοητική του επάρκεια, έχει πολλούς συμβούλους. Ηταν προμελετημένη ενέργεια!
Και τώρα η προσπάθεια να μπεί στο κάδρο της αποτυχίας, της προδοσίας κι ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτοί που συμμετείχαν στο πάρτυ της τελευταίας εικοσαετίας και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες αλλά και τα ενεργούμενα τους στο ΜΕΓΚΑ και στο ΣΚΑΙ, όσο και τα πολιτικά τους εξαπτέρυγα Καραταφέρης και Μπακογιάννη, απειλώντας με χρεωκοπία θέλουν να κάψουν τη τελευταία πολιτική ελπίδα που έχει απομείνει στο τόπο. Εκβιάζουν με την έκτη δόση και μας κουνάν απειλητικά το δάκτυλο. Ζητάν να υπογράψει δήλωση υποταγής εξευτελιστικά , ατιμωτικά

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με τα όσα γράφει ο κ. Αρβανίτης. Και εγώ προσωπικά διαπιστώνω την στροφή, σε ότι αφορά την συμπεριφορά, προς τους Έλληνες των βορειοευρωπαίων οι οποίοι φέρονται εντελώς απαξιωτικά θεωρώντας μας απατεώνες και τεμπέληδες, όπως ακριβώς μας αποκάλεσε ο ΓΑΠ. Αυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ο ΓΑΠ και το στενό του περιβάλλον, που δυστυχώς υποστηρίζεται και από τους υπολοίπους βουλευτές του, δεν έχουν πρόθεση να αφήσουν την καρέκλα τους και την πίττα από την οποία τρώνε. Είναι ντροπή τόσες μέρες σκέψης και διαβούλευσης να καταλήξουν, αν τελικά είναι αλήθεια, στο απόλυτο μηδέν, τον Πετσάλνικο. Είναι άραγε αυτός ο υψηλού επιπέδου άνθρωπος που θα κυβερνήσει την Ελλάδα σε μιά δύσκολη στιγμή με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΓΑΠ; Ανθ' ημών ο Πετσάλνικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.