Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με το δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς ηγέτες!

Την αντιμνημονιακή πολιτική ο  Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν! 
Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:
“Με τις «κατάλληλες αλλαγές» και εφόσον απευθυνθεί στα «πρόσωπα που πρέπει» η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων, όπως σημειώνουν πηγές των Βρυξελλών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ουσιαστικά, αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά,
προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές. Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015. 
Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι μετά την «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.”

Είναι φανερό ότι από τον κ. Σαμαρά ζητάνε «γή και ύδωρ»!
Να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα ακολουθήσει και αυτός απαρέγκλιτα τη πολιτική του μνημονίου. Χωρίς τροποποιήσεις, χωρίς ενστάσεις, χωρίς αλλαγές. Nα ακολουθεί και να εκτελεί εντολές και οδηγίες!
Αυτό θέλουν!
Λοιπόν, ο Σαμαράς είναι ένας …τυχερός άνθρωπος!Βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς, ηγέτες!
Οι επιλογές είναι δύο:
Μπορεί να αναζητήσει μια συμβιβαστική φόρμουλα, να «τροποποιήσει» την επιστολή του, κατά τα κελεύσματα των δανειστών, να την απευθύνει αρμοδίως και η χώρα μας να πάρει την 6η δόση.
Αποτέλεσμα: Ο μεν λαός θα ξεχάσει την …..ευεργεσία του, πολιορκημένος από μύρια προβλήματα, αλλά στο υποσυνείδητό του θα καταγράψει τον Σαμαρά ως ένα πολιτικό που δεν άντεξε στην πίεση και υποχώρησε. Συμβιβάστηκε. Μπορεί, μετά τις επόμενες εκλογές, ακόμα και να κερδίσει, αλλά δεν θα μπορεί ούτε τη γραμματέα του να διαλέξει! Ο κ. Ραχεϊνμπάχ δεν θα εγκρίνει ούτε τις δαπάνες για τις αναχαιτίσεις της πολεμικής μας αεροπορίας. Άλλωστε στη Γερμανία δεν κάνουν…αναχαιτίσεις! Τα έξοδα είναι …περιττά!
Και ποιός ξέρει ακόμα τι θα του ζητήσουν για την 7η ή την 8η δόση…
Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός υπ’ αυτές τις συνθήκες;
Η άλλη λύση είναι να παραμείνει συνεπής στις θέσεις του. Να προστατέψει την αξιοπρέπεια του.
Αντιλαμβάνομαι ότι θα πέσουν όλοι πάνω του.
Οι πιέσεις θα είναι αφόρητες.
Το ίδιο και οι απειλές!
Πιθανότατα η μισή Ν.Δ. θα έχει αντίθετη άποψη!
Ακόμα και πολλοί, που τώρα κραυγάζουν υπέρ του «όχι», αν δεν πληρωθούν χριστουγεννιάτικα, θ’ αλλάξουν γνώμη.
Η απόσταση από το «ωσαννά» μέχρι το «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν», είναι μια δρασκελιά! Το έχουμε ξαναδεί το έργο! Και η γνώμη του πλήθους ευμετάβλητος!
Η άποψή μου είναι η εξής:
Ο κ. Σαμαράς στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η 6η δόση. Υποτίθεται ότι μετά από αυτό εξέλιπαν οι λόγοι που καθυστερούσαν την εκταμίευση.
Όμως, η συμπεριφορά των εταίρων μας αποδεικνύεται καταχρηστική.
Μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε για τη συνέχεια, όταν λειτουργούν με τον τρόπο αυτό;
Οι λύσεις είναι δύο:
Πρώτον, να κληθεί η Ολομέλεια της Βουλής και να αποφασίσει αν πρέπει να αποσταλούν οι επιστολές των αρχηγών και μάλιστα με το περιεχόμενο που απαιτούν οι Βρυξέλλες!
Επειδή δεν ζητάνε κάτι μόνο από τον κ. Σαμαρά.
Ζητάνε να δεσμευτεί η χώρα σε μια πολιτική, που μέχρι σήμερα απεδείχθη, εκ των αποτελεσμάτων της, καταστροφική.
Απαιτούν να δεσμεύσουν το μέλλον μας και να αποδεχθούμε τετελεσμένα.
Δεύτερον, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή για την οποία σχηματίστηκε, δηλαδή, μεταξύ άλλων και την εκταμίευση της 6ης δόσης, τότε δεν έχει λόγω ύπαρξης.
Να αποσύρει σήμερα κιόλας τους Υπουργούς της ΝΔ από την Κυβέρνηση.
Ο κ. Παπαδήμος διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία, μπορεί να κυβερνήσει.
Και ας κυβερνήσει, αν αντέχει, μέχρι το 2013!
Την αντιμνημονιακή πολιτική ο κ.Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν.
Και όταν θέλουν να κάνουν εκλογές.
Για να μιλήσει ο λαός.
Oι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ό,τι έχουν προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα.
Δεν μας βοηθούν στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης. Να μας καθυποτάξουν θέλουν.
Και το επιχειρούν με τρόπο βάναυσο και προκλητικό.
Επιτέλους, ας τους πεί κάποιος ο,τι η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή.

Σχόλια

  1. Συμφωνώ πλήρως με το παραπάνω σκεπτικό και υπερθεματίζω να μη υπογράψει ο Σαμαράς τίποτα περισσότερο από το κείμενο που ήδη έχει δημοσιοποιήσει. Εδώ θα φανούν και όσοι γκρινιάζουν για τις πράξεις του ΓΑΠ και της κυβέρνησης του. Ούτως η άλλως τους κόβουν τα πάντα. Να τους μείνει η περηφάνεια καταρχή και μετά να δούμε πόσο αντέχουν οι εταίροι μας. Σε λίγο καιρό θα αλληλοβρίζονται μεταξύ τους και θα μας ακολουθήσουν στην κατηφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρίστο μας έχεις μπερδέψει με τις αναρτήσεις σου
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/blog-post_9615.html
    τελικά τον πιέζουν ή οχι τον Σαμαρά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του προσπαθούν να σύρουν τη χώρα στην άβυσσο. Έχουν λυσσάξει να καταστρέψουν κάθε επιλογή της χώρας για ανάκαμψη, να σβήσουν την ελπίδα από τους Έλληνες που βουλιάζουν στην κατάθλιψη.
    Οι Έλληνες, με έναν ηγέτη που θα τους δώσει πάλι την ελπίδα και όνειρο, θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την κατάθλιψη και εν τέλει η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανάπτυξη, να βγεί από το τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.