"Λιγότερη δημοκρατία κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες", υποστηρίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος Μέλβιν Κράους στους γερμανικούς Financial Times για την Ιταλία και την Ελλάδα:
"Τα πολιτικά τερτίπια υπονόμευσαν στην Ιταλία και την Ελλάδα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις."
Οι τεχνοκράτες είναι τώρα ότι καλύτερο για την Ελλάδα και την Ιταλία...
Φαίνεται ότι δεν έγινε αντιληπτό πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση γιατί έχει ανίκανους πολιτικούς. Μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να έχουν εθνική υπερηφάνεια και να μην αποδέχονται εύκολα έξωθεν υπαγορεύσεις. Όμως και στις δύο χώρες οι πολιτικοί μαθαίνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η "εθνική αξιοπρέπεια" συρρικνώνεται όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τα χρέη σου. Ο Λουκάς Παπαδήμος υπόσχεται στον ελληνικό λαό μια πιο σημαντική "εθνική αξιοπρέπεια".
Ο συντάκτης του άρθρου προφανώς γνωρίζει τον κ. Παπαδήμο, για αυτό και ο Μέλβιν Κράους αναφέρεται σε συνομιλίες του με τον κ. Παπαδήμο: “Σε παλαιότερες συνομιλίες μας μου είχε εκφράσει ξεκάθαρα την επιθυμία επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης.
Φέρεται να του είπε ο κ. Παπαδήμος: "Δεν πρόκειται να γίνω εγώ ο Πρωθυπουργός της εξόδου από την ευρωζώνη"
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.