Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ για το θάνατο του Νεοκλή Σαρρή


«Ο Νεοκλής Σαρρής υπήρξε εμβριθής και ελληνόψυχος διανοητής που αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση και τη μεταφορά της γνώσης, ως γνήσιο πολιτικό όν, όχι με την τρέχουσα, αλλά με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.
Κυρίως όμως, πιστεύω πως πριν απ’ όλα υπήρξε δάσκαλος! Άνθρωπος που μοιράστηκε τη βαθιά και αναλυτική σκέψη του, διαπλάθοντας ήθος και συνείδηση, κυρίως στις νεότερες γενιές.


Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι χιλιάδες «εκούσιοι και ακούσιοι» μαθητές του. Εκείνοι, δηλαδή, που είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ως καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά και όσοι τον είχαν γνωρίσει και ακούσει σε κάποιες από τις πυκνές ομιλίες και παρουσίες του.

Είναι όλοι αυτοί που αποτελούν τις ζωντανές παρακαταθήκες του Νεοκλή. Του παλιού φίλου και δασκάλου. Ο οποίος, φεύγοντας, μας άφησε ένα μεγάλο κενό που πολύ δύσκολα θα καλυφθεί.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα συγγενικά του πρόσωπα».
ΝΙΚΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αχαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.