Η Εξουσία σήμερα..

Λάμπρος Γιώτης*
Η εξουσία σήμερα είναι σαν το φάρμακο.
Είναι παράξενη και απαραίτητο προϊόν, (έτσι λένε), αλλά ενεργεί σιγά-σιγά...
Νομίζω ότι η ηθική είναι και σήμερα μια πρακτική. Υπάρχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γιατί το ήθος είναι ένας τρόπος ύπαρξης. Θα πάρουμε το ζωντανό παράδειγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας και που σε όλους μας έχει δημιουργήσει  την λεγόμενη «εθνική κατάθλιψη». Αν λοιπόν θέσουμε το ερώτημα με καθαρά πολιτικούς όρους  είναι σαφές ότι πολύ απλά και σύντομα θα πούμε, θα παραδεχθούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικό. 

Νομίζω ότι από πολιτικής άποψης είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε πως τα σκληρά και μόνο σκληρά μέτρα θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν τα ξένα κέντρα αποφάσεων, γιατί απλά έτσι το αποδεχθήκαμε  τόσες δεκαετίες  τώρα.
Όμως νομίζω ότι για ηθικούς λόγους πρέπει να θέσουμε το ερώτημα της χώρα μας με τη μορφή της μη αποδοχής  αυτού που συμβαίνει και της μη αποδοχής της απάθειας των αληθινών συμμάχων στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Νομίζω πως η στάση είναι ηθική αλλά και  πολιτική και πρέπει η στάση αυτή να πάρει τη διάσταση ουσιαστικά πολιτικού φαινομένου, ένα φαινόμενο το οποίο θα αναγκαστούν να πάρουν υπόψη τους αργά ή γρήγορα αυτοί που Κυβερνούν.... Πρέπει να σταθούμε ρεαλιστές και όχι μυωπικοί στη σημερινή στείρα πραγματικότητα, οι αλήθειες έχουν αρχίσει και γερνάνε και στη θέση τους πια περίτρανα δεσπόζει το ψέμα (ηθικό, αγγελικά μορφοποιημένο ), ίδιον και εκ φύσεως κληρονομιά των εν ενεργεία πολιτικών μας, καιρός είναι να μας αδειάσουν τη γωνιά.
Γιατί απλά... Κε ξερόλα ψευτοπολιτικέ  εδώ δεν έχουμε εισιτήριο για να πάμε με το αστικό στη δουλειά μας, αλήθεια και σε πόσες ακόμη θυσίες θα δοκιμασθεί αυτός ο ταλαίπωρος λαός, μια τανάλια του σφίγγει βάναυσα τον λαιμό τα τελευταία χρόνια. και συ μου μιλάς για ταξίδια με τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ!
Γιατί απλούστατα Κε πονηρέ ,  η χώρα μας  έχει στήσει πένθιμο μοιρολόι...            Σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε  ότι η έννοια της καταπίεσης ήταν πάντα ύπουλη.    Σήμερα όμως φαίνεται ότι η έννοια της καταπίεσης είναι εντελώς ακατάλληλη για να αντιληφθούμε τι είναι ακριβώς η παραγωγική πλευρά της εξουσίας. Όταν λοιπόν ορίζουμε τα αποτελέσματα της εξουσίας σαν καταπίεση υιοθετούμε  μια καθαρά νομική αντίληψη της εξουσίας αυτής: ταυτίζουμε την εξουσία με ένα νόμο που λέει «όχι»: η εξουσία θεωρείται ότι φέρει την κάθε δύναμη.....σας το λέω εκ πείρας η εξουσία δεν ήταν και είναι, τίποτα άλλο παρά μια μορφή καταπίεσης!... Πρωτοποριακοί είναι εκείνοι που δημιουργούν για την κοινωνία μας, που τόσο ανάγκη το έχει και ανοίγουν δρόμους στους νέους μας στην ελπίδα μας στο μέλλον αυτού του τόπου και αναζητούν τις προκλήσεις για γόνιμο διάλογο με την Ιστορία.!!!!!
 Τρόμος
            ....Όντα  και πράγματα που όνομα δεν έχουν
               και τάσαρκα ποδάρια των στην κάμαρή μου τρέχουν
                                      .........
               και με κοιτάζουν σαν να με γνωρίζουν
               σαν να καγχάζουν άφωνα που τώρα με φοβίζουν.
Κ.Π. Καβάφης
   1877-1923

Λάμπρος Γιώτης
Εικαστικός Δημιουργός
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια

  1. Με ποιόν ήπιε καφεδάκι ο Γιώργος
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=105448&catid=9

    Με ποιον βρέθηκε ο Αντώνης την ίδια ώρα που εφυγε προς αγνωστη κατευθυνση
    http://www.tsantiri.gr/politiki/agrios-kavgas-sto-epitelio-tou-antoni-samara-parousia-tou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπερλουσκόνι έπεσε, ο Γιώργος κυβερνά ακομα ... keep walking

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.