Να Ευρωπαίοι για ένταξη!!!


ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

Άθλια αποκάλεσε την Ευρώπη ο Γκιουλ
Υβριστικές και στα όρια της χυδαιότητας οι δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο Λονδίνο.
Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ε.Ε. ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε δηλώσεις σε Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες, τις οποίες επικαλείται το Ρόιτερ, ο Γκιουλ, αναφερόμενος στην ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι «μια μισή χώρα θα ηγηθεί μιας άθλιας Ένωσης».
Σύμφωνα με τον Γκιουλ, «το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην Ε.Ε. κατά παράβαση όλων των αρχών της Ε. Ένωσης και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.».
Υποστήριξε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της χώρας του έχει αντίκτυπο στο όνομα και στη φήμη της Ε.Ε. και ισχυρίστηκε ότι η Ε. Ένωση θα χάσει την αξιοπιστία της όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία.
«Τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ημιτελής χώρα θα αναλάβει την προεδρία, θα είναι μια ελλιπής προεδρία μιας άθλιας Ένωσης και αυτό ακριβώς είπα στους αρμόδιους της Ε.Ε.», ανέφερε επί λέξει ο Γκιουλ, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ακσιάμ».
«Τιμή για την Ευρώπη η ένταξή μας»!!!
Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια στάση διαμαρτυρίας από πλευράς Τουρκίας κατά την Κυπριακή Προεδρία, ο Γκιουλ είπε ότι «τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών, όσο και η Κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι».
Απαντώντας στην παρατήρηση και ερώτηση δημοσιογράφου ότι «η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην Ε.Ε., αλλά αυτό δεν προκαλεί στην Ε.Ε. έναν εφησυχασμό από πλευράς στρατηγικής με αποτέλεσμα να παγώνουν και αυτοί τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», ο Γκιουλ είπε ότι «στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της Ε.Ε. λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική επιλογή για μας, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της Ε.Ε. απώλεια κύρους».
«Να μη μας φορτώνει τα δικά της»
Η Τουρκία καλείται να τερματίσει την προπαγανδιστική πολιτική που ακολουθεί για δημιουργία εντυπώσεων και να εγκαταλείψει την προσπάθεια να φορτώσει τις δικές της ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στο Λονδίνο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η επανένωση της Κύπρου θα καταστεί δυνατή αν η Τουρκία, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και εφαρμόζοντας τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, τερματίσει την παράνομη κατοχή μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας»., Η σημερινή

Σχόλια