Alexa: Εργαλείο-οδηγός για Webmasters και Internet Marketers

Αν και ακόμη οι απόψεις διίστανται για την ιστοσελίδα alexa.com, είναι άξιος λόγου ο τρόπος με τον οποίο το δημοφιλές πλέον website το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός σχετικής κατάταξης ιστοσελίδων, έχει ριζώσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.
Τι ακριβώς όμως εννοούμε με τον όρο “μηχανισμός σχετικής κατάταξης ιστοσελίδων”;
Με πολύ απλά λόγια, το Alexa Traffic Ranking, συγκρίνει την επισκεψιμότητα μεταξύ ιστοσελίδων την οποία και απεικονίζει διαγραμματικά ώστε να είναι κατανοητό ακόμη και στον απλό χρήστη. Μέσω του alexa toolbar, το οποίο εγκαθίσταται στους πιο διαδεδομένους browsers όπως Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome κτλ, το alexa.com συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης που το έχει εγκαταστήσει.
Με τη συγκεκριμένη μέθοδο και τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση του Alexa από όλο και περισσότερους νέους χρήστες, το alexa.com έχει γίνει ένα χρησιμότατο εργαλείο, κυρίως για τους επαγγελματίες του internet marketing και όχι μόνο.
Tα αποτελέσματα του alexa.com μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό στατιστικό δείγμα για τις προτιμήσεις των χρηστών του παγκόσμιου ιστού, βοηθώντας ερευνητές και επαγγελματίες του internet marketing να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαδικτυακές τάσεις του μέσου χρήστη.

http://www.secnews.gr/archives/31099

Σχόλια

  1. Αριστο, μου αρέσεις.
    Την πιο κρίσιμη περίοδο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση, ασχολείσαι με ότι άσχετο.
    Το γιατί το αντιλαμβάνομαι απόλυτα και πραγματικά συμπαραστέκομαι στο δράμα που περνάς αυτές τις μέρες με τις κωλοτούμπες που κάνουν τα παιδιά της Λ. Συγγρού.
    Σου αφιερώνω λοιπόν το μεγιστο ασμα που σου αρμόζει αυτές τις ημέρες
    http://www.youtube.com/watch?v=Q1bxM4Jo3nY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.