Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Μήνυση κατά των εκπροσώπων 5.955 οφειλετριών εταιριών και κατά παντός υπευθύνου δημοσίου λειτουργού

Μήνυση κατά των εκπροσώπων 5.955 οφειλετριών εταιριών και κατά παντός υπευθύνου δημοσίου λειτουργού

(
Δείτε το κείμενο από το site)

Μήνυση κατά των εκπροσώπων των 5.955 εταιριών που αναφέρονται στον κατάλογο των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και κατά παντός άλλου υπεύθυνου δημοσίου λειτουργού, κατέθεσε σήμερα το πρωί, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.


Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι μηνυτές ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των φυσικών προσώπων που είναι συνυπόχρεα για την την καταβολή των ποσών που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος των εταιριών, λόγω της ιδιότητάς τους ως εκπροσώπων τους, για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης του Φ.Π.Α., ή της παράλειψης υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τους νόμους 2523/1997 και 3943/2011.
Επίσης, ζητούν από τον Εισαγγελέα να ερευνήσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις συνέργειας από πλευράς υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. στη διευκόλυνση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων (θεώρηση βιβλίων, έκδοση βεβαιώσεων φορολογικής ενημερότητας κλπ) κατά το διάστημα που οι εταιρίες αυτές ήδη είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος, ζητούν να ερευνηθούν οι λόγοι και η ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικών ευθυνών στο πρόσωπο υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. που όντας επιφορτισμένοι με την αναγκαστική είσπραξη των αναφερόμενων στον κατάλογο βεβαιωμένων ποσών, επί σειρά ετών, με πράξεις ή με παραλείψεις τους, δεν πέτυχαν ή απέφυγαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του δημοσίου.

Η κατάθεση της μήνυσης από το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και ατομικά από τον Πρόεδρό του, έχει πολλαπλή σημασία και επιχειρεί να στείλει διάφορα μηνύματα:
- Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και η μεγάλη έκταση του φαινομένου αυτού στην Ελλάδα, έχει συμβάλει σημαντικά στη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.

- Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και θα πρέπει να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίστασης προς αυτά.
- Όσοι φοροδιέφυγαν και φοροέκλεψαν, θα πρέπει να καταβάλουν προς το Δημόσιο τα οφειλόμενα ποσά.
- Οι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού οι οποίοι ανέχθηκαν, ή ακόμη και διευκόλυναν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη και το λαό.


Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη της λειτουργίας του (Απρίλιος 2011) έως και σήμερα, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ έχει αναπτύξει
σειρά δράσεων με στόχο τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης (κατέθεσε πρώτος αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ), έχει υποβάλλει προτάσεις στην Κυβέρνηση και τα κόμματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχει οργανώσει μαζικές (νόμιμες) αντιδράσεις για το τέλος επιτηδεύματος και της απειλής διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ και συμμετέχει σε προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών για τα δικαιώματά τους.

(
Δείτε σύντομο ιστορικό του Συλλόγου)

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη “πυρήνων” στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt, από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ.

Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.
Έλληνες Φορολογούμενοι
(Απ. Πρωτοδικείου Αθηνών 556/2011)
Μνησικλέους 2,
10556 Αθήνα
τηλ: (+30)2103242032, 6948259545
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.