Η ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ 4 ΑΡΧΗΓΩΝ


Υπό Αναστασίου Φαραντάτου, Σχη εα<55 ετών
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις προσωπικότητες των τεσσάρων αρχηγών, που τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους καθ’ όσον και κατά πολύ μικρότερος είμαι και δεν είναι το ζητούμενο της παρούσης επιστολής μου. Ούτε θα αναζητήσω τους λόγους που ώθησαν τον αρμόδιο υπουργό και τον Τζέφρι να αποστρατεύσουν τους τέσσερις αρχηγούς.
Όμως θα ήθελα να αναλογισθούμε όλοι μας τι θα είχε συμβεί αν είχαν προλάβει οι, επίτιμοι πλέον, αρχηγοί και είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους για λόγους όπως η καταπάτηση του Συντάγματος από την παρούσα κυβέρνηση, η σύναψη της προδοτικής δανειακής σύμβασης, η ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων, η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας...
ο οικονομικός διωγμός των αποστράτων, οι απολύσεις συμπατριωτών μας, η εξόντωση των φορολογουμένων και των εργαζομένων, η καταστροφή των μικρομεσαίων, η απαξίωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από υψηλά στελέχη της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς όπως «αυτιστικοί», «αντιπαραγωγικοί», «κόψιμο ομφαλίου λώρου», «πέταγμα των αγανακτισμένων αποστράτων από το Πεντάγωνο με τη χρήση βίας» κλπ κλπ
Ποια άραγε θα ήταν η θέση των τεσσάρων αρχηγών στη συνείδηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, αξιωματικών και υπαξιωματικών αλλά και στη συνείδηση των αποστράτων συναδέλφων και του ελληνικού λαού αν είχαν προλάβει να παραιτηθούν;
Την απάντηση στο ερώτημα, αγαπητοί συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αλλά και όλοι οι αγαπητοί συμπολίτες, θα την δώσετε αυθόρμητα όταν διαβάστε τις παρακάτω ειδήσεις και θα αισθανθείτε στα βάθη της καρδιάς σας και του μυαλού σας, αυτό που αισθάνθηκα και εγώ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ

Η είδηση
01 Νοε 2011: Νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τους ανακοίνωσε ότι η εισήγησή του προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα είναι να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και να αντικατασταθούν.
Το ΚΥΣΕΑ κατά την απογευματινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, αποφάσισε την αποστράτευση των αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, ανακοινώνοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Η είδηση
29 Ιουλ 2011: Νέο κεφάλαιο στις τεταμένες σχέσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την κυβέρνηση Ερντογάν ανοίγει η αιφνιδιαστική παραίτηση, αργά το απόγευμα, σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας, πιθανότατα εξαιτίας του πρόσφατου κύματος συλλήψεων εν ενεργεία αξιωματικών. Ο Ισίκ Κοσανέρ παραιτήθηκε λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει έναν χρόνο στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν επίσης οι Αρχηγοί των τριών κλάδων: ο Στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, ο Ναύαρχος Ερσέφ Ουγούρ και ο Πτέραρχος Χασάν Ακσάι. Η απόφαση των ανώτατων αξιωματικών υποχρέωσε τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να ματαιώσει προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν δυο ημέρες πριν από τη σύγκληση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Το Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει το διάστημα από 1 έως 4 Αυγούστου με αντικείμενο τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Αφιέρωση

Προς τους απελθόντες επιτίμους: «Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας» (Αλβέρτος Αϊνστάιν)

Προς το ΚΥΣΕΑ: «Η ανώτερη εξουσία βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια ενός, ή μερικών, ή πολλών. Όταν όλοι αυτοί κατευθύνουν όλες τους τις προσπάθειες προς το γενικό καλό, τότε το κράτος διοικείται καλά, αλλά, όταν ο ένας, οι λίγοι, ή οι πολλοί, αποβλέπουν μόνον προς το δικό τους συμφέρον, πρέπει να περιμένουμε μια εξέλιξη προς το χειρότερο»
(Αριστοτέλης)

Προς τους νέους Αρχηγούς: «Ουκ αεί άρχει» (Αγάθων)


Σχόλια

  1. εγώ ακόμα δεν έδωσα απάντηση...
    εσείς δώσατε???
    τότε γράψτε την για να καταλάβουμε και εμείς που δεν κατέχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα γνωρίζουν οι στρατιωτικοί. Ακούστηκε πάντως ότι η αποπομπή της ηγεσίας του στρατεύματος οφείλεται στην άρνηση τους να υπογράψουν αλλαγές που αποδυναμώνουν το αξιόμαχο του στρατού. Καλό θα είναι όσοι έχουν την δυνατότητα παραπέρα πληροφόρησης να μας ενημερώσουν. Και αν η πληροφορία αυτή αληθεύει θα ήθελα να ρωτήσω αν οι νέοι αρχηγοί θα υπογράψουν τέτοιες αλλαγές με ότιδήποτε κακό αυτό συνεπάγεται. Έχουν σκεφτεί αποδεχόμενοι την θέση, και προφανώς δεχόμενοι την υπογραφή, ότι βάζουν το κεφάλι τους στην λαιμητόμο; Ο ίδιος που παίζει τον ρόλο του υπουργού θα τους εκτελέσει μετά για ανικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑΣΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΕΥΕΛΠΙΣ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.