Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Κομπίνα 2,4 εκατ. ευρώ από διευθύντρια τράπεζας

Υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, που υπερβαίνει τα 2.400.000 ευρώ, από Διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας εις βάρος ανυποψίαστων καταθετών, αλλά και των κεντρικών συστημάτων του χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, όπου εργαζόταν, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Όπως έγινε γνωστό, η 46χρονη δράστης,
με τεχνάσματα, αξιόποινες μεθόδους και έκνομες δραστηριότητες υπεξαίρεσε και ιδιοποιήθηκε παράνομα, χρηματικό ποσό άνω των 2,4 εκατ. ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 46χρονης, αφορά την κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη του αδικήματος της «Απάτης», της «Πλαστογραφίας», της «Υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία» και της «Ψευδούς Βεβαίωσης».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικών καταγγελιών και τη συνολική αστυνομική έρευνα, από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η 46χρονη Διευθύντρια:

- Δημιούργησε «κρυφούς λογαριασμούς», τους οποίους αγνοούσαν οι νόμιμοι κάτοχοι.

- Πλαστογράφησε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, στις οποίες υπέγραφε η ίδια αντί των πελατών ή αρμοδίων υπαλλήλων.

- Εξαπάτησε πελάτες, αλλά και τα όργανα ελέγχου της συγκεκριμένης Τράπεζας

- Υπεξαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855,43 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων 8 πελατών.

Η δικογραφία που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.