Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα "χρηματοδοτεί" τις Γερμανικές φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2013 και το 2014

ΕUobserver - Η Γερμανία έχει ωφεληθεί με το ποσό των 9 δις € από την κρίση της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, με υπολογισμούς οικονομολόγου της ING για το EUobserver, καθώς οι επενδυτές συρρέουν στα «ασφαλή», ομόλογα μηδενικού σχεδόν επιτοκίου, ενώ οι Νότιες χώρες στραγγαλίζονται με μη βιώσιμες τιμές.
"Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γερμανική οικονομία είναι από τους λίγους προνομιούχους της κυρίαρχης κρίσης του χρέους.


Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να πάρει χρηματοδότηση από την αγορά σχεδόν δωρεάν, δηλώνει ο Carsten Brzeski, ανώτερος οικονομολόγος της ING Bank στο Βέλγιο.
Το κόστος δανεισμού για τα Ιταλικά 10ετή ομόλογα την Τετάρτη (9 Νοεμβρίου) χτύπησε ένα ποσοστό 7 % περισσότερο από ότι τα Γερμανικά..
Θεωρείται "μη βιώσιμο" από τις αγορές...

Το 7% ήταν η κόκκινη γραμμή που πέρασαν Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία λίγο πριν ζητήσουν την βοήθεια ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Την ίδια μέρα τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας σε σχέση με τα Γερμανικά bund, χτύπησαν ένα νέο υψηλό του 3 %.
Η τάση έχει οδηγήσει σταθερά γερμανική αποδόσεις των ομολόγων κοντά στο μηδέν, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους άρχισε πριν από δύο χρόνια.
Με την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το περασμένο έτος και με τους επενδυτές να αναζητούν όλο και περισσότερο ασφαλή καταφύγια για τα χρήματά τους, ο Brzeski υπολογίζει ότι τα καθαρά κέρδη του Βερολίνου για τις δημοπρασίες ομολόγων σε σύγκριση με άλλες χώρες σε αυτή την περίοδο ανέρχεται σε € 9 δις ευρώ περίπου.
"Προσέξτε κάτι ενδιαφέρον, η Γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις 8 δις € περίπου για το 2013 και το 2014. Φαίνεται ότι οι Έλληνες χρηματοδοτούν αυτή την Γερμανική φορολογική μεταρρύθμιση", πρόσθεσε ο Brzeski.
Τα 8 δις € είναι επίσης το ποσό που η Ελλάδα ελπίζει να πάρει με την επόμενη δόση από την τρόικα....
Είναι τα χρήματα που καλύπτουν κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα για μια περίοδο τρι
ών μηνών....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.