ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ-ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ-ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ TΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ BENIZEΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ;;

Κυνική δήλωση Βενιζέλου για τους στρατιωτικούς
Δήλωση βόμβα από τον Υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο πριν από λίγο στη Βουλή την ώρα που οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί διαδήλωναν και πάλι έξω από το Υπ. Άμυνας.

Για να δικαιολογήσει (!) το χαράτσι του 40% της μείωσης της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους και είναι κάτω των 55 ετών, ο Βενιζέλος επιτέθηκε εναντίον τους λέγοντας ότι το δημόσιο δεν πρέπει να τους πληρώνει εφ’ όρου ζωής.


«Εάν κάποιος κάνει χρήση του ευεργετικού δικαιώματος και συνταξιοδοτηθεί στα 25 εργάσιμα χρόνια, πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να παίρνει σύνταξη; Όταν έχεις 25 χρόνια εισφορών πόσα χρόνια σύνταξη μπορείς να παίρνεις 40; Στέλνω το εξής μήνυμα: Όσοι έκαναν ή κάνουν χρήση τέτοιων διατάξεων σε νεαρή ηλικία πρέπει να υπαχθούν σε κάποιοι περιορισμό προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Και να έχουν άλλα εισοδήματα να τραφούν από αυτά»…!!!

Εξήγησε ότι πολλοί από τους συνταξιούχους στρατιωτικούς έχουν αποστρατευθεί λόγω του ότι υπηρετούσαν σε ειδικές κατηγορίες (υποβρύχια, βατραχάνθρωποι) σε ηλικία ακόμα και 40 ετών. Αυτοί, είπε υπηρέτησαν και 15 χρόνια (όταν  αποστρατεύθηκαν) αλλά δεν πλήρωναν διπλές εισφορές. Τώρα δηλαδή, είναι συνταξιούχοι 45 ετών και παίρνουν πλήρη σύνταξη.

Δεν είπε όμως ότι τα πλασματικά χρόνια για να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από ότι προβλεπόταν για άλλους λόγω ειδικών συνθηκών τους τα είχε παραχωρήσει το κράτος…

Και το λέει ο Βενιζέλος για τους στρατιωτικούς που δεν γνώρισαν Κυριακές και γιορτές και που διέτρεχαν την Ελλάδα απ’ άκρο εις άκρο σε κάθε στρατόπεδο και κορυφή βουνού.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.

Πιο κυνική δήλωση δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα στη Βουλή.

Σχόλια

  1. as γινοσουνα στρατιωτικος ρε μπενυ, χοντρε,ανθρωπε φουσκα,ευτυχως εκλεχτηκε ο ΓΑΠ,αμα ησουνα εσυ μπορει να μας εδινες απευθειας βορά σε τουρκους,γερμανους ή οτι αλλο.τοση εμπαθεια πια?γιατι?
    σε λιγο θα ξαναθεις την χουντα και θα τη φερεις σαν επιχειρημα για τις φασιστικες μειωσεις, και τις αδικες κρισεις.
    κριμα που σε τιμησανε για υπουργο ΥΕΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία, Θα το δεχόμουν αν μου πληρώσουν τις υπερωρίες. Αλλιώς ο ¨συνταγματολόγος¨ να μου εξηγήσει για ποιό λόγο δεν μου τις πλήρωνε. Δεν ισχύει το Άρθρο 4 του συντάγματος:
    Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
    Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
    Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
    Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός.
    ΠΧ. Ιπτάμενος με 20 χρόνια υπηρεσίας παίρνει πλήρη σύνταξη 35/35. Ηλικία ? 38 ετων !!!!!!!
    Αυτό σας φαίνεται δικαιο ΄σε σχεση με εναν στρατιωτικό που δφεύγει με 35 χρόνια στα 53 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί χάνετε το χρόνο σας σχολιάζοντας τις βλακείες του χοντρόπετσου;
    Τα στελέχη των ΕΔ πρέπει να πληρώνουν για πάντα το 1967, διότι το πολιτικό σύστημα έχασε την κουτάλα, δεν σας το λένε ευθέως, δεν το έχετε καταλάβει; αυτή είναι η ουσία.
    Nα πάει να πνιγεί ο ευτραφής συνταγματολόγος μαζί με τους ψηφοφόρους του, που το θεωρούν και μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανώνυμε 07:03
    Έχε υπόψη εσύ και ο υπουργός σου ότι, στατιστικά 15% των ιπταμένων δεν φτάνει ποτέ στη σύνταξη, τα 20 χρόνια που εσύ αναφέρεις. Σε όλη τη σταδιοδρομία του το ωράριο του είναι 24/7 βασικό μισθό 800-1900 ευρώ. Οι δε συνθήκες εργασίας αποτυπώνονται στο video:
    http://www.youtube.com/watch?v=LKJc5Wggmaw
    Ο πανικός δεν είναι κακός σύμβουλος για τον τρόπο που θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 7.25 πες μας τωρα και για τις .... μαιμουδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ dard

    "στατιστικά 15% των ιπταμένων δεν φτάνει ποτέ στη σύνταξη" μεγάλο λαϊκίστικο ψέμα, δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα γίνω πολύ σκληρός.

    Για το επάγγελμα του πιλότου ο πρώην ΥΕΘΑ έχει δίκιο. Είναι ένα επάγγελμα 15ετίας που πρέπει απλά να πληρώνεται καλά. Επίσης δεν αναλύω το καλά γιατί πάλι θα γίνω πολύ σκληρός.

    Γιατί τώρα για το θέμα των αποστράτων ασχολούμαι με ιπτάμενους;

    Ένας και μοναδικός ο λόγος. Ένα όνομα το πρόβλημα όλων των ενστόλων: Ιωάννης Γιάγκος.

    Μπορεί να μας πει επιτέλους την πρόταση του ΓΕΕΘΑ για το ασφαλιστικό; Τι πρότεινε επιτέλους η στρατιωτική ηγεσία; Είχε άποψη ή απλά έσκυψε το κεφάλι;

    Υ.Γ.: Αν ως Α/ΓΕΕΘΑ πάλι μόνιμη ασχολία του ήταν και είναι το πτητικό να ξέρει ότι στην κατάντια της ΠΑ έχει μεγάλη ευθύνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΣΑΙ ΣΙΦΟΥΝΑΣ.Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΑΠΑΤΕΩΝΑ,ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Διαχειριστή μπλογκ
    Πιο πανω αναφέρεις χαρακτηριστικα " ...υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ...."
    Αυτό δεν ισχύει για υβριστικά σχόλια κατά μελών του ελληνικού κοινοβουλίου ?
    Αυτό νομίζεις οτι προάγει τη δημοκρατία μας ?
    Ο κ. Σαμαρας δεν δίστασε να διαγράψει τους υβριστές εσύ πως τους ανέχεσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ Το σχόλιο αφορά και το σχόλιο του theofok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 7.57
    Για τις μαιμούδες που θέλεις να μάθεις ο λαός λέει:
    Οσο πιο ψηλά ανεβαίνουν, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο πισινός τους και ο εν λόγω κύριος προσφέρει αξιόλογο θέαμα νομίζω, να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το χθεσινοβραδυνό μου σχόλιο δεν τολμησες να το ανεβάσεις παρότι ακολουθεί τους ορους που εχεις θέσει για την δημοσίευση σχολίων. Αντίθετα υβριστικά σχόλια παρότι αντιβαίνουν στους όρους σου τα ανεβάζεις.
    Φαίνεται η αλήθεια ενοχλεί ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.