Ο Διόφαντος, η Διαμαντοπούλου , τα DVD και τα σχολικά βιβλία

(μία προίκα 25.800.000 ευρώ που αποκάλυψε στην Βουλή ο Αργύρης Ντινόπουλος)

Φέτος οι μαθητές δεν έχουν ακόμη βιβλία. Αλλά η υπουργός φροντίζει για τα βιβλία της επόμενης χρονιάς !  Ακριβέστερα,  για το ποιος θα αναλάβει την εκτύπωσή τους. Έτσι, για να παρακάμψει τις διαγωνιστικές διαδικασίες  ανακάλυψε τον … Διόφαντο. Ποιος είναι ο όμως ο Διόφαντος ; 
Μαθηματικός του 3ου μ.Χ. αιώνα. Πατέρας της  Άλγεβρας. Η κ. Διαμαντοπούλου , όμως,  τον μετέτρεψε σε πατέρα της Αλχημείας.  Το όνομα του Διόφαντου , λοιπόν, έδωσε η υπουργός στο (ιδιωτικού δικαίου) Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων με έδρα την Πάτρα. Και ενώ στα σχολεία γινόταν χαμός για την φετινή έλλειψη βιβλίων η υπουργός προικοδότησε τον (δικό της) Διόφαντο με … 25.800.000 ευρώ για να τυπώσει βιβλία για του χρόνου ! Την σχετική διαδικασία θα εποπτεύει δικηγόρος που θα επιλεγεί από τον Διόφαντο με… απευθείας ανάθεση. Αλλά ο Διόφαντος βαρύνεται και με άλλες αμαρτίες. Η εταιρεία που κατασκεύασε τα DVD  ( τα οποία μοιράστηκαν φέτος αντί για βιβλία) επελέγη , από τον Διόφαντο, όχι με διαγωνισμό, αλλά με… διαπραγμάτευση ! Η εταιρεία η οποία μοίρασε τα DVD στα σχολεία επελέγη με … απευθείας ανάθεση !  Και το καλλίτερο για το τέλος : η υπουργός γέμισε τον Διόφαντο με τα δικά της παιδιά. Έκανε αθρόες προσλήψεις χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία.  Τον αμαρτωλό Διόφαντο αποκάλυψε χθες στην Βουλή ο Αργύρης Ντινόπουλος. 

Για να δείτε  την προικοδότηση του Διόφαντου, τις απευθείας αναθέσεις και τις ρουσφετολογικές προσλήψεις κάντε κλικ εδώ

Σχόλια

  1. Αν δεν κάνω λάθος το "Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων" εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Καταλαβαίνω το "Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών", αν πραγματικά ασχολείται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών. Η προσθήκη "και Εκδόσεων" όμως τι σημαίνει; Οι εκδόσεις είναι δουλειά των εκδοτικών επιχειρήσεων. Δηλαδή το εν λόγω Ινστιτούτο δεν είναι παρά μια κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων. Και βέβαια με την υποστήριξη του υπουργείου παιδείας. Τα νόμιμα η μη ας τα βρούν άλλοι. Αλλά δεν είναι δουλειά του υπουργείου να στήνει ινστιτούτα για να κάνει εμπόριο και να βολεύει δικά του παιδιά, όπως φαίνεται να γίνεται από το δημοσίευμα. Κρίμα και για τους πανεπιστημιακούς που είναι ανακατεμένοι, που προτίμησαν το εμπόριο. κρίμα και για τον Ελληνικό Λαό που τα υφίσταται όλα αυτά. Μέχρι πότε θα τα ανέχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.