Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ιδού ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που το ΚΑΤΑΡ αγοράζει τη DEXIA Λουξεμβούργου!


Σε όμιλο του Κατάρ ένα κομμάτι της DEXIA!
Γιατί αναφερόμαστε συνεχώς στο ζήτημα κρατικοποίησης της Dexia;
Ο Όμιλος του Κατάρ – ο οποίος ανήκει σε μέλη της οικογένειας του βασιλά του Κατάρ Al-Thani – είναι έτοιμος να εξαγοράσει το λουξεμβουργιανό τμήμα της Dexia, με το Λουξεμβούργο να διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
«Έχουμε βρει έναν επενδυτή που είναι έτοιμος να αναπτύξει την μονάδα ως μια σταθερή τράπεζα για


το μέλλον του Λουξεμβούργου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Luc Frieden.
Αυτό που μας υποψιάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πιθανό αντίτιμο για την πώληση, καθώς η ίδια η Dexia κάνει άμεσα τις διαπραγματεύσεις.
Πριν σας πούμε την είδηση – βόμβα που προκύπτει να αναφέρουμε ότι η Dexia, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την Lehman Brothers, φαινόταν ότι υπέφερε από το βάρος των τοξικών ομολόγων (τώρα της Ελλάδας), αλλά ταυτόχρονα είχε ιδρύσει μια εταιρεία στην οποία αντασφάλιζε τα ομόλογα (σε αυτή την περίπτωση τον ρόλο της εταιρείας παίζει η Unigestion).

Συνεπώς, με αυτή την εξέλιξη – κομμάτι της Dexia στο Κατάρ – συνεπάγεται ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης των CDS, το Κατάρ πάει κατευθείαν ταμείο!

Μετά τις ανακοινώσεις για την κρατικοποίηση της Dexia, τα CDS των 5ετών ομολόγων της Γαλλίας ενισχύονται κατά 5 μ.β. στις 181 μονάδες βάσης, και του Βελγίου κατά 6 μ.β. στις 290 μονάδες βάσης.

Να θυμίσουμε ότι το Βέλγιο υποβαθμίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται και η Γαλλία, η οποία «κουβαλά» ακόμα ελληνικά ομόλογα.
olympia.gr
Σχόλιο: το μπλόγκ ΟΛΥΜΠΙΑ έχει κάνει πολλές αναρτήσεις για τη DEXIA και φυσικά, έχει αναφερθεί στα CDS που έχει η τράπεζα σε περίπτωση μεγάλου ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ των ελληνικών ομολόγων -και έτσι θα ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ με το παραπάνω!!! όπως έκανε με τη ΛΙΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ- διότι και το μεγάλο κούρεμα ισοδυναμεί με χρεοκοπία στο εξωτερικό, εδώ πρέπει να επισημάνουμε οτι το ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ του Λουξεμβούργου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να δοθούν τα στοιχεία εκείνου του ΦΥΣΙΚΟΥ προσώπου που έχει στην κατοχή του CDS! Για ποιο λόγο λέτε, να θέλει ντε και καλά το ΚΑΤΑΡ να αγοράσει το συγκεκριμένο ΜΟΝΟ κομμάτι της τράπεζας;


http://taxalia.blogspot.com/2011/10/dexia.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.