Aμετανόητοι: Υπερωρίες... μόνο για υπαλλήλους υπουργών, βουλευτών και κομμάτων


Ενώ κόβονται μισθοί, επιδόματα και υπερωρίες σε όλο τον δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση με τροπολογία – πρόκληση που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων. Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» οι υπερωρίες των «ημέτερων» δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 90 ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο στα γραφεία του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.
Παράλληλα σε 70 ώρες συνολικά τον μήνα διαμορφώνονται οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών. Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν έχουν αποκλειστεί ούτε οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών, αφού σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί για το άρθρο 32 θα μπορούν να...
λαμβάνουν «επιδόματα ή παροχές που προβλέπονται από τις καταργούμενες διατάξεις και τα οποία, κατά παραπομπή άλλων διατάξεων, χορηγούνται σε λειτουργούς ή υπαλλήλους, που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου».
(iefimerida.gr)

Σχόλια