Το απεργιακό δελτίο της Πέμπτης - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς


Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Απροσπέλαστη για τα οχήματα είναι η Βασ. Σοφίας, καθώς έχει στηθεί ο σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα. Περικύκλωση της Βουλής προγραμματίζει το ΚΚΕ. Κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.


Για την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη γενική απεργία, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που κυβέρνηση με τρόικα φέρνουν στον ελληνικό λαό».

Την Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο. Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών, από το οποίο δεν έλειψαν όμως τα επεισόδια.


Την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν, μεταξύ άλλων, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, καθώς και οι μηχανικοί του Δημοσίου.

Τα ταξί απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορεία: Λειτουργούν από 09.00 έως 21.00
Τρόλεϊ: Λειτουργούν από 09.00 έως 21.00
ΗΣΑΠ και Μετρό: Λειτουργούν από 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας •Το τμήμα Δ.Πλακεντίας - Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας
•Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί για το επιβατικό κοινό.

Τραμ: Λειτουργούν από 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ο ΟΣΕ και Προαστιακός δεν Σιδηρόδρομος δεν θα εκτελούν δρομολόγια, στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας που άρχισε την περασμένη Τρίτη.

Στα λιμάνια, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανανεώσει την απεργία της μέχρι την Παρασκευή στις 6:00 το πρωί.

Στα αεροδρόμια, η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια προς τις «άγονες γραμμές» και άλλες 85 ακόμα πτήσεις. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Aegean.
Πηγή: news.in.gr

Σχόλια