Ζωγραφίζει κάλπες ο Παπανδρέου


Το κυβερνών κόμμα έμεινε με 153 βουλευτές και έχει πλέον μια εύθραυστη πλειοψηφία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή και να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση και εν όψει της δύσκολης συνέχειας, λόγω του γεγονότος ότι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι ακόμη στον αέρα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι αβέβαιο αν θα ληφθούν αποφάσεις την Κυριακή στις Βρυξέλλες, η επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων, με τη διενέργεια ακόμη και πρόωρων εκλογών, συζητείται όλο και πιο πολύ ακόμα και μέσα στην κυβερνητική παράταξη.
Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είχε πει παλαιότερα ότι με 153 βουλευτές δεν θα συνεχίσει να κυβερνά. Επιπλέον η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προαναγγέλλει νέα βάρη για το λαό για το επόμενο διάστημα, που μια κυβέρνηση μικρής πλειοψηφίας και ανύπαρκτης αξιοπιστίας είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα επιβάλει.
Παγωμάρα
Μετά την ανάγνωση της επιστολής Παπανδρέου για τη διαγραφή τής κ. Κατσέλη, από τον πρόεδρο της Βουλής, επικράτησε παγωμάρα στην αίθουσα από τη μεριά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παρ' ότι οι πιο πολλοί περίμεναν τη διαγραφή, μετά το «όχι στο άρθρο 37» που άκουσαν. Αλλοι κάνοντας μπλακ χιούμορ αναρωτιούνταν ύστερα από πόσες τροϊκανές δόσεις θα χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και άλλοι εκτιμούσαν ότι δεν θα φτάσει μέχρι την επόμενη. «Ο Καραμανλής με 150 και μισόν κυβέρνησε δυόμισι χρόνια...», μας είπε χαμογελώντας ένας υπουργός.
Πάντως δεν έλειπαν κι εκείνοι οι βουλευτές που, ίσως από φιλοκυβερνητικό πατριωτισμό, έλεγαν ότι η Λούκα είχε προσχεδιάσει την κίνησή της, έκανε δηλαδή επί της ουσίας μια πολιτική κίνηση για την επόμενη μέρα, για να εκφράσει το λεγόμενο αριστερό λαϊκό ΠΑΣΟΚ των εργαζομένων... Και τόνιζαν με αιχμηρό τρόπο ότι η ίδια ήταν που ως υπουργός Εργασίας άνοιξε επί της ουσίας την κερκόπορτα για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων... Επίσης τόνιζαν ότι και μόνον ο όρος που έθεσε να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του άρθρου, τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου της είχε πει νωρίτερα σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους ότι είναι προϋπόθεση γαι την εκταμίευση της έκτης δόσης, δείχνει ότι είχε λάβει τις αποφάσεις της ξέροντας ότι θα διαγραφεί.
Πριν από την ψηφοφορία και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας είχαν γίνει πολλές προσπάθειες να μεταπειστεί η Λούκα Κατσέλη, αλλά και άλλοι βουλευτές. Το μεσημέρι την είχε συναντήσει ο πρωθυπουργός και της είπε ότι η ψήφιση του άρθρου είναι προϋπόθεση για την έκτη δόση και πρέπει να ψηφιστεί απ' όλους, για να πάει ισχυρός στη σύνοδο της Κυριακής. Το ίδιο επιχείρημα είχε αναπτύξει και στη Βάσω Παπανδρέου νωρίτερα, αλλά τηλεφωνικώς και στον Μίμη Ανδρουλάκη. Η κ. Κατσέλη, όπως φάνηκε, δεν πείστηκε. Η τελευταία προσπάθεια έγινε λίγο πριν από την ψηφοφορία. Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του είπε ότι αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση της και θα κάνει ακόμα μια προσπάθεια με τον κ. Κουτρουμάνη, μήπως γίνουν βελτιώσεις που θα ικανοποιούν την κ. Κατσέλη. Δεν την ικανοποίησαν... Την ώρα αυτής της τελευταίας προσπάθειας συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν στην «Ε» ότι αν δεν συμφωνήσει, θα διαγραφεί. Ετσι κι έγινε.
«Είμαι ΠΑΣΟΚ»
Η κ. Κατσέλη μετά τη διαγραφή της δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση του πρωθυπουργού και τόνισε: «Ημουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Γι' αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους».
Επιστολή διαγραφής
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Παπανδρέου αναφέρει:
«Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες. Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών.
»Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο. Για το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας.
»Η κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την ενσωμάτωση αλλαγών και προτάσεων, που υποβλήθηκαν από τους βουλευτές και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
»Κατόπιν αυτών και με δεδομένη τη δήλωση και σε εμένα ότι έχει αμετάκλητα αποφασίσει να μην υπερψηφίσει συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, σας ενημερώνω, κ. πρόεδρε, ότι από σήμερα η βουλευτής Λούκα Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ». 
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=319624

Σχόλια

  1. Οφείλει ο κόσμος να ξεσηκωθεί σε όλες τις πόλεις και να απαιτήσει από τους Δημάρχους να στείλουν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει την παρούσα Βουλή και να σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, Εθνικής Ενότητας ή όπως αλλιώς θέλει να το πει, αποτελούμενη από Πολιτικούς Επιστήμονες, Οικονομολόγους, Ανώτατους Αξιωματούχους του Στρατού, επιχειρηματίες, Συνταγματολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους όλων των πολιτικών και κοινωνικών σχηματισμών που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό από πολίτες, προκειμένου η νέα αυτή Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα αδηφάγα τρωκτικά του ΔΝΤ και της Τρόϊκα.
    Οι Δήμαρχοι και όλοι οι τοπικοί Άρχοντες υποτίθεται ότι εκφράζουν τα συμφέροντα των κατοίκων των πόλεων τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και να πάρουν ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στα Δημοτικά Συμβούλια να σταλεί το παραπάνω ψήφισμα για να φύγει από το τιμόνι της χώρας μας μια ανίκανη και επικίνδυνη ηγεσία.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια χώρα που καταλύεται κατάφορα η Δημοκρατία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να διασφαλίσει την αποκατάσταση της. Και αν δε το θέλει ο ίδιος, θα τον υποχρεώσουμε εμείς.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Προωθήστε το παντού σε κάθε πόλη, σε κάθε blog, μέσω του facebook ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορείτε. Τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις τα χειρίζονται μια χαρά. Ρίχνουν μια ομάδα παρακρατικών και διαλύουν τις συγκεντρώσεις μέσα σε λίγη ώρα.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ.
    Όπως αυτοί αποφασίζουν σε μια νύχτα να καταστρέψουν τη χώρα μας , να την φτάσουν στα έσχατα όρια εξαθλίωσης και να την ξεπουλήσουν, έτσι κι εμείς θα τους κοινοποιήσουμε ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού να φύγουν. Και θα το κάνουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσω των άμεσων αντιπροσώπων μας που είναι οι τοπικοί μας άρχοντες και τα Δημοτικά Συμβούλια. Αν το διαδώσουμε παντού και το υλοποιήσουμε τότε μιλάμε για ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
    Όλοι οι Δήμοι μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να στείλουν κοινό ψήφισμα στον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την απαίτηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, να διαλύσει την παρούσα Κυβέρνηση και να δημιουργήσει μια καινούρια ΑΦΘΑΡΤΗ Κυβέρνηση κάνοντας έκκληση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    Για άλλη μια φορά η πατρίδα μας θα αποτελέσει ιστορικό παράδειγμα. Θα γράψουμε ιστορία εμείς οι "τεμπέληδες", οι "καλοπερασάκηδες" τα "κακά παιδιά" της Ευρώπης. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, άλλη λύση. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε παρέα, σε κάθε πόλη, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ πρέπει να διαδοθεί αυτό το μήνυμα επανάστασης του λαού μας. Πρέπει να πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι στον οποιονδήποτε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι! Ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο σηκώστε ψηλά το κεφάλι, ΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ και πάρτε απόφαση να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ζωή μας. Είναι στο χέρι μας. Όλοι έχουμε γνωριμίες μέσα από τις δουλειές μας, τις κοινωνικές επαφές μας, τους συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, τα τοπικά ή Δημοτικά Συμβούλια. Ας οργανώσουμε την ισχυρότερη μορφή αντίστασης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά μέσω των social media να επικοινωνήσουμε με εκατοντάδες ανθρώπους. Ας το κάνουμε. Ας αποφασίσουμε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τους τοπικούς μας άρχοντες να εκφράσουν τη βούληση μας για να σταλεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας ένα τέτοιο ψήφισμα. Ας το πράξουν αυτοί που τους έχουμε ψηφίσει για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. Αυτή η πορεία είναι μονόδρομος. Δεν δεχόμαστε άλλο ούτε υπεκφυγές, ούτε υποσχέσεις, ούτε ευχές.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ.
    Αν δε μπορέσουμε να κάνουμε ούτε αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας και την πατρίδα μας.
    Αν όμως το πετύχουμε θα κάνουμε τα παιδιά μας υπερήφανα για τους γονείς τους.
    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζωγραφίσει επίσης, ελικόπτερο, ικρίωμα, κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χωρίς λόγια
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=2ewgKhw4Jdw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.