Αφού το ήξερες γιατί το έκανες κ. Παπανδρέου ;;;

ΓΑΠ : Αν έχεις μόνο Πρόγραμμα Σταθερότητας και μόνο αποπληθωρισμό, δεν μπορείς να βγεις από την κρίση.
Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου τι δήλωνε, ο πρωθυπουργός, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου :
Συνέντευξη Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο «AL JAZEERA ENGLISH» και στον δημοσιογράφο Barnaby Phillips, Aθήνα 25 Μαΐου 2010


B. PHILLIPS: Όπως γνωρίζετε, κάποιες από τις επικρίσεις σχετικά με τα οικονομικά, χωρίς να μπούμε σε υπερβολικά τεχνικά θέματα, είναι ότι τα μέτρα που καθιερώσατε θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποπληθωριστικά τελικά και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο, αδύνατο λένε ορισμένοι, η χώρα να μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη της.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Πιστεύω ότι είναι σωστό ότι πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Γιατί αν έχεις μόνο Πρόγραμμα Σταθερότητας και μόνο αποπληθωρισμό, δεν μπορείς να βγεις από την κρίση.

Η άλλη όψη, λοιπόν, είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μια σειρά από πράγματα. Πρώτον, τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για επενδύσεις – και αυτό ακριβώς κάνουμε. Περιορίζουμε πολλά εμπόδια, όπως τη γραφειοκρατία, την τεράστια γραφειοκρατία που είχαμε, η οποία δεν συνέβαλε στις επενδύσεις. Επίσης, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, επειδή θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα, στο θέμα της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και ειδικότερα η Μεσόγειος, να ανατρέψουμε το μοντέλο, το αναπτυξιακό μας μοντέλο, και να κάνουμε την Ελλάδα ένα χώρο όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και πολύ σημαντικό για επενδύσεις.

Γιατί αυτό που θέλουν να δουν οι επενδυτές  είναι αν η οικονομία αυτή, είναι μια ανταγωνιστική οικονομία.

Βέβαια, αν βλέπουν την χθεσινή Ελλάδα, το καταλαβαίνω – λένε ότι αυτή δεν είναι μια βιώσιμη οικονομία. Μιλάμε όμως για μια Ελλάδα διαφορετική, με πολύ διαφορετική προοπτική.
Y.Γ
Αφού το ήξερες ότι αν έχεις μόνο Πρόγραμμα Σταθερότητας και μόνο αποπληθωρισμό, δεν μπορείς να βγεις από την κρίση...
Γιατί το έκανες κ. Παπανδρέου ;;;

Σχόλια