Γέμισε το δημόσιο με διορισμούς ο Φλωρίδης και τώρα το παίζει ....ΣΩΤΗΡΑΣ; ΕΛΕΟΣ!


80.000 προσλήψεις στο Δημόσιο ως τις εκλογές
Πιέσεις από τους υπουργούς να φτάσουν τις 114.494 οι διορισμοί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2003
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Φλωρίδης
Η κυβέρνηση είναι καθ' όλα έτοιμη να τραβήξει το «χαρτί» των 49.765 συν 30.000 προσλήψεων στον
στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ανά πάσα στιγμή ως τις εκλογές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», από τον τριετή προγραμματισμό των διορισμών στο Δημόσιο που έχει γίνει από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έχουν μείνει κενές 2.413 θέσεις (για τις οποίες υπάρχουν και τα σχετικά κονδύλια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) από το 2002, ενώ για το 2003 και το 2004 προβλέπεται να γίνουν 25.109 και 22.243 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων αντίστοιχα.
* Θέσεις μερικής απασχόλησης
Στον εντυπωσιακό αυτό αριθμό πρέπει να προστεθούν και 30.000 προσλήψεις που θα γίνουν εντός του 2003 για να καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης και κενά που υπάρχουν σε ευαίσθητους τομείς της δημόσιας διοίκησης και οι οποίοι έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τα οποία θα ανέλθουν σε 1.000 και θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών κ. Κ.Σκανδαλίδη.
Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα την ευθύνη του προγραμματισμού των διορισμών έχει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος έχει επιδοθεί σε αγώνα να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα στο οποίο στηρίζει πολλά η κυβέρνηση για να βελτιώσει τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Οι πιέσεις για διορισμούς είναι μεγάλες και όπως φαίνεται από τα στοιχεία οι υπουργοί ζήτησαν να γίνουν συνολικά μέσα σε τρία χρόνια 114.494 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
* Ολες οι θέσεις που θα προκηρυχθούν
«Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα το τριετές πρόγραμμα το οποίο είναι προφανές ότι θα συμπτυχθεί - ως προς τον χρόνο υλοποίησής του - έτσι ώστε να έρθει πριν από τις εκλογές και στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά:
- Τα αιτήματα όλων των υπουργείων που υποβλήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας, η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης το οποίο θα έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των διαγωνισμών μέσω του ΑΣΕΠ και οι παρατηρήσεις για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Στον επίσημο πίνακα καταγράφονται επίσης αναλυτικά οι θέσεις ανά υπουργείο και τα κενά που υπάρχουν σε νοσοκομεία, ταμεία, οργανισμούς και όλους τους επιχορηγούμενους φορείς από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο υπουργείο Παιδείας θα γίνουν εφέτος 8.200 προσλήψεις εκπαιδευτικών οι οποίες μάλιστα θα ανακοινωθούν πριν από το Πάσχα και το 2004 θα γίνουν άλλοι 8.000 διορισμοί.
Στο υπουργείο Υγείας έχει προγραμματιστεί να γίνουν 3.452 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν τα νέα νοσοκομεία (το Αττικό κ.ά.) και να βελτιωθεί η κατάσταση του ΕΣΥ.
Προσλήψεις μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα γίνουν στην Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και στις φυλακές για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Από τα στοιχεία αυτά είναι σαφές πού ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση και ποιους τομείς θέλει να προσέξει, ώστε να αλλάξει η εικόνα της καθημερινότητας του πολίτη.
* Η ασφάλεια των φυλακών
Με προσλήψεις τουλάχιστον 1.450 εργαζομένων θα καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των φυλακών εντός του 2003. Λόγω των αυξημένων αναγκών για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφασίστηκε οι 1.350 αποσπασμένοι αστυνομικοί στις φυλακές να επιστρέψουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη θέση τους θα πρέπει να τοποθετηθούν νέοι υπάλληλοι που θα ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης έχει αποφασιστεί να στελεχωθεί η νεοσύστατη υπηρεσία επιμελητών κοινωνικής αγωγής με περισσότερους από 100 κοινωνικούς λειτουργούς σε όλη την Ελλάδα.
Για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει μεγάλος αριθμός προσλήψεων τόσο στην Αστυνομία (1.609 άτομα το 2003 και 2.196 άτομα στις αρχές του 2004), στο Πυροσβεστικό Σώμα (620 άτομα φέτος και 560 το 2004) αλλά και στο Λιμενικό Σώμα (1.000 άτομα φέτος και 1.000 στις αρχές του 2004).
Οι προσλήψεις αυτές είναι προγραμματισμένες από την κεντρική διοίκηση και ανεξάρτητες από τις προσλήψεις που θα γίνουν από τον «Αθήνα 2004» για να καλύψουν τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας των Αγώνων.
www.tovima.gr/finance/article/?aid=148423
http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_1661.html

Σχόλια

  1. KAI TΩΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ
    http://www.youtube.com/watch?v=UkPiOpUNeQQ

    ΥΓ Γιατί φοβήθηκες να αναρτήσεις την προαναγγελία του τραγουδιού ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @10:19
    Πολύ καλό,
    για σένα:
    http://www.youtube.com/watch?v=gMlG4jkZeEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aφιερωμένο στον ανώνυμο 10:19
    http://www.youtube.com/watch?v=SX1WVwUMI4E

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.