Γιατί δεν αξιοποιούνται τα δημόσια κτήρια για τη στέγαση των υπηρεσιών του δημοσίου και η Κυβέρνηση προτιμά να ενοικιάζει χώρους από ιδιώτες με υψηλό μάλιστα τίμημα;

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περικόψει δαπάνες, προκειμένου να πετύχει τους όρους του Μνημονίου, έχει οδηγήσει σε μία ανελέητη φοροεπιδρομή και σε οριζόντιες περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη και οδηγούν σε ασφυξία την αγορά.
Την ίδια στιγμή, το δημόσιο εξακολουθεί να σπαταλά εκατομμύρια Ευρώ, προκειμένου να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες ή εποπτευόμενους φορείς σε κτίρια ιδιωτών, πληρώνοντας μάλιστα υψηλότατα ενοίκια, πολλές φορές σε «ημετέρους».
Η Κυβέρνηση μάλιστα προχωρά στην ενοικίαση κτιρίων από ιδιώτες, ενώ αφήνει ανεκμετάλλευτή την τεράστια δημόσια περιουσία καθώς και τα κληροδοτήματα, η αξιοποίηση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ουσιαστική περιστολή των δαπανών.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Εσωτερικών
3. Οικονομικών
4. Εξωτερικών
5. Εθνικής Άμυνας
6. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
7. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
8. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
9. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
10. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
11. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
12. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
13. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
14. Προστασίας του Πολίτη
15. Πολιτισμού και Τουρισμού.
ΘΕΜΑ: «Τεράστιο το κόστος ενοικίασης ιδιωτικών κτιρίων για τις δημόσιες υπηρεσίες παρά την ύπαρξη πολλών αναξιοποίητων δημοσίων κτιρίων»
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περικόψει δαπάνες, προκειμένου να πετύχει τους όρους του Μνημονίου, έχει οδηγήσει σε μία ανελέητη φοροεπιδρομή και σε οριζόντιες περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη και οδηγούν σε ασφυξία την αγορά.
Την ίδια στιγμή, το δημόσιο εξακολουθεί να σπαταλά εκατομμύρια Ευρώ, προκειμένου να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες ή εποπτευόμενους φορείς σε κτίρια ιδιωτών, πληρώνοντας μάλιστα υψηλότατα ενοίκια, πολλές φορές σε «ημετέρους». Η Κυβέρνηση μάλιστα προχωρά στην ενοικίαση κτιρίων από ιδιώτες, ενώ αφήνει ανεκμετάλλευτή την τεράστια δημόσια περιουσία καθώς και τα κληροδοτήματα, η αξιοποίηση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ουσιαστική περιστολή των δαπανών.
Για το λόγο αυτό,
Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι
οι κ.κ. Υπουργοί
1.Ποια είναι η πολιτική της Κυβέρνησης, ανά Υπουργείο, σε σχέση με τα ενοικιοστάσια των δημοσίων υπηρεσιών και των εποπτευομένων φορέων; Τι μειώσεις έχουν γίνει έως τώρα; Υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα; Γιατί δεν αξιοποιούνται τα δημόσια κτήρια για τη στέγαση των υπηρεσιών του δημοσίου και η Κυβέρνηση προτιμά να ενοικιάζει χώρους από ιδιώτες με υψηλό μάλιστα τίμημα;
Ζητώ να μου κατατεθεί
1.Πίνακας ανά Υπουργείο, όπου θα καταγράφονται όλα τα ακίνητα που έχει ενοικιάσει το κάθε Υπουργείο, καθώς και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ κλπ). Στον πίνακα αυτό να καταγράφεται επίσης ο φορέας, το ύψος του ενοικίου, η ακριβής ημερομηνία ενοικίασης και η διάρκεια της καθώς και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου.
2.Πίνακας που να καταγράφονται όλα τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του το δημόσιο, με αναφορά σε αυτά που έχει παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση τους.
Αθήνα, 18 / 10 / 2011
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ

Σχόλια

  1. Γιατί δεν μας ενημερώνεις πόσες φορές ο Ευριπίδης -όταν ήταν υπουργός- έκανε ξανά την ίδια ερώτηση. και μάλιστα στον υπουργό παιδείας που -κατα σύμπτωση- λεγόταν κι΄αυτός Ευριπίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @12:19
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112375175

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.