ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Γράφει ο Παν. Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.
Είμαι πολίτης αυτής της χώρας (Ελλάδα), έτος 2011, η κυβέρνηση έχει εκδώσει δικαστική απόφαση, οι πολίτες κρίνονται ένοχοι για την παρούσα οικονομική κατάσταση. Λάθος όχι όλοι, στο απυρόβλητο έχουν μείνει οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι φοροκλέπτες, οι απατεώνες, αυτοί έχουν ασυλία, είναι οι στυλοβάτες αυτού του «διεφθαρμένου και αναξιόπιστου κράτους», όπως είχε «διαφημίσει» την Ελλάδα στο εξωτερικό, ο νυν πρωθυπουργός (το όνομα γνωστό) και των διεφθαρμένων πολιτικών της θα συμπλήρωνα εγώ.


Οι ποινές για την τιμωρία μας;

α. Έχεις σπίτι, για το οποίο δανείστηκες και χρωστάς, ή το άφησαν κληρονομία οι γονείς σου; θα πληρώνεις αντί για ενοίκιο ένα σωρό φόρους για πάντα, αλλιώς θα σου κόψουμε το ρεύμα, το νερό, θα στο πάρουν τελικά.
β. Έχεις αυτοκίνητο; κακώς, θα το πληρώνεις για πάντα, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο και αν είχες την ατυχία να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού την πάτησες, η εισφορά είναι η ίδια, ανεξάρτητα αν η αγορά του αυτοκινήτου είναι 10.000 ή 100.000 ευρώ .
γ. Έχεις δουλειά, δεν πρέπει, θα απολυθείς, θα τεθείς σε εργασιακή εφεδρεία ή θα μειωθεί ο μισθός σου στα όρια της εξαθλίωσης.
δ. Είσαι συνταξιούχος, θα καταβαραθρωθεί η σύνταξή σου, πρέπει να φυτοζωείς, αν είσαι όμως κάτω των 55 είσαι βάρος της κοινωνίας, περιμένε το εκτελεστικό απόσπασμα.
ε. Συνεπής φορολογούμενος; Θα πληρώνεις φόρο αλληλεγγύης για τους μεγαλοοφειλέτες, τους φοροδιαφεύγοντες, που καλύπτει το κράτος. Το πρόσφατο παράδειγμα της PROTON BANK, τα λέει όλα. Θα πληρώνεις συνέχεια.
στ. Άρρωστος; σου κόβω φάρμακα και γιατρό, για να μας αδειάσεις τη γωνιά μια ώρα αρχύτερα.
ζ. Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Φταις για τα δεινά του έθνους, ταλαιπωρείς τα υπόλοιπα 10.000.000 έλληνες, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 1.000.000 και ακαμάτες, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.
η. Είσαι ταξιτζής, φαρμακοποιός, ιδιωτικός υπάλληλος, φορτηγατζής κλπ, φταις για την χρεωκοπία του Κράτους.
θ. Έχεις παιδιά στο σχολείο; Θα πληρώνεις για τα βιβλία τους, για την θέρμανση του Σχολείου κλπ.
ι. Είσαι στρατιωτικός, αστυνομικός (εκτός των ΜΑΤ που είναι «υπερπαραγωγικοί»), πυροσβέστης, λιμενικός; είσαι αντιπαραγωγικός, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου Β΄.
ια. Είσαι πολύτεκνος; θα πληρώνεις περισσότερους φόρους για να καταλάβεις το λάθος σου. Ποιος να σκεφτεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα.
Ιβ. Ακόμα ζεις; Πρέπει να πεθάνεις.
Έχουμε μπει στο κάδρο, εμείς φταίμε, όχι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν τόσα χρόνια, είναι ανεύθυνοι, δε γνωρίζουν τίποτα, για να κρύψουν τις ευθύνες τους, προσπαθούν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός. Πρέπει να μισεί ο ένας τον άλλο γιατί δουλεύει, γιατί παίρνει σύνταξη, γιατί έχει σπίτι, γιατί παίρνει μισθό, γιατί τον ταλαιπωρεί κλπ, οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, όταν χτυπιέται μια κοινωνική ομάδα οι άλλες χαίρονται πιστεύοντας ότι θα γλυτώσουν, το αποτέλεσμα όμως είναι ότι ο κύκλος κλείνει και όλοι μπαίνουν μέσα.
Το συμπέρασμα είναι, όταν κάποιος δίπλα κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο, καθένας είναι κρίκος της ίδιας αλυσίδας. Πρέπει ο λαός να είναι ενωμένος, το κακό του διπλανού μας, είναι και δικό μας κακό, η κρίση μας χτυπά όλους, όλα ξεσπούν πάνω μας.
H κυβέρνηση με τον τρόπο που συμπεριφέρεται δείχνει ότι μισεί τους πολίτες, ειδικά ο Αντιπρόεδρος Α, ξέροντας ότι έπεσε μέσα σε κινούμενη άμμο, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Οικονομικών, βγάζει σ’ εμάς όλα τα απωθημένα του, αλλά δε μας λέει, πως είναι δυνατόν να απομυζά με τέτοιο τρόπο τους μισητούς (με όλη τη σημασία της λέξεως) υπηκόους και παρ’ όλα αυτά το χρέος συνεχώς αυξάνεται? Από το 127% του ΑΕΠ το 2009, θα φθάσει στο 172% το 2012 και στο 188% (!) το 2013. Επίσης, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση στο -5% φέτος, στο -2% του χρόνου και αύξηση της ανεργίας στο 16,5% και 18,5% αντίστοιχα. Όλα στραβά. Γιατί ενοχοποιούνται πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;
Θα μας πουν τελικά μετά από 7 χρόνια, αυτοί που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν το παν για την Ελλάδα, πόσο στοίχισαν και τι δάνεια έχουν πάρει γι’αυτούς που τα πληρώνουμε σήμερα;
Πόσα έβαλαν και βάζουν στις τσέπες τους οι εργολάβοι που λυμαίνονται τα έργα του Δημοσίου; Όταν τα έργα στην Ελλάδα κοστολογούνται πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης.
Πόσα πήγαν σε μίζες στις διάφορες SIEMENS ;
Ως πότε θα πληρώνει ο λαός τις αβλεψίες και την ανικανότητα των κυβερνήσεων; Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπάρχει; Πότε θα μπουν οι κλέφτες φυλακή; Ποιός μας κυβερνάει; Ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται; Ίσως μεταξύ Βρυξελλών και ΗΠΑ, όπως εδώ και καιρό. Πότε οι Μερκελ και Σαρκοζί θα πουν στον Πρωθυπουργό τι αποφάσισαν για μας; Αλλά όταν κάποτε γυρίσει θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι και αυτός συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και ότι οι ληφθείσες αποφάσεις είναι οι καλύτερες για μας. Είναι δυνατόν να σκέφτονται τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απλά για να ρίξουν πάλι την ευθύνη στο λαό;
Τελικά ο κ. Πρωθυπουργός θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει; Ήθελε να μας κάνει Δανία και Φιλανδία του Νότου, δεν το προσπάθησε, τελευταία είπε ότι δε θα γίνουμε Ινδία (το παλεύει). Ο Αντιπρόεδρος Β’ είπε ότι μπορεί να γίνουμε Αργεντινή και θα φθάσουν οι αποδοχές μας αυτές του 2004 με τιμές του 2011; Τι μας περιμένει άραγε;

Από ότι καταλαβαίνω, μόνο Ελλάδα δε θα είμαστε, υπάρχουν σχέδια ξεπουλήματος. Αναφέρω και αυτό "Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα «κούρεμα» (του χρέους) χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά" δηλώνει στην Real news, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς.


Σχόλια