Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση Φρ. Παρασύρη για τον συμψηφισμό χρεών μεταξύ του Δημοσίου και των Φαρμακείων

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, γύρω από το σημαντικό ζήτημα του συμψηφισμού χρεών μεταξύ του Δημοσίου και των Φαρμακείων.
Όπως σημειώνει ο κ. Παρασύρης στην ερώτησή του, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ( ΠΟΛ 1124/25-5-2011) να δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για συμψηφισμό χρεών μεταξύ αυτών και του Δημοσίου. Ωστόσο, τα φαρμακεία εξαιρέθηκαν της σχετικής ρύθμισης για τον συμψηφισμό των χρεών τους με οφειλές του Δημοσίου και ειδικότερα του ΟΠΑΔ προς αυτά.
Αυτή η αρνητική εξέλιξη τονίζει ο κ. Παρασύρης «σε συνδυασμό με το πάγωμα της δανειοδότησης των φαρμακείων από την πλευρά των τραπεζών , φέρνει τα φαρμακεία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική θέση».
Η διαδικασία του συμψηφισμού κατά τον βουλευτή πράγματι είναι έλλογη, δίκαιη και αποτελεσματική απελευθερώνοντας ιδιώτες και επιχειρήσεις από το βάρος, φόρων και εισφορών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην άμεση αύξηση των δημοσίων εσόδων. Σε μια δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία δίδεται μια σημαντική ώθηση στην οικονομία. Η ένταξη επομένως των φαρμακείων στην διαδικασία του συμψηφισμού «δεν αναμένεται με κανέναν τρόπο να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κρίνεται επιβεβλημένη στην βάση των αρχών του κράτους δικαίου, της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης» υπογραμμίζει ο κ. Παρασύρης προς το τέλος της ερώτησης του.
Στην συνέχεια ο κ. Παρασύρης διατυπώνει το κρίσιμο ερώτημα προς τον κ. Βενιζέλο, εάν προτίθεται ως αρμόδιος Υπουργός να εφαρμόσει την διαδικασία του συμψηφισμού και στις περιπτώσεις χρεών και οφειλών μεταξύ του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των φαρμακείων.
Σημειώνεται ότι η ερώτηση του κ. Παρασύρη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.