Είναι αμετάκλητο το διαζύγιο με τη λογική ή μπορώ να ελπίζω σε αναθέρμανση της σχέσης;


Παρακολούθησα και εγώ χθες την τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Xατζηνικολάου με προσκεκλημένο τον παρανόμως διορισμένο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο τον Β΄. Απέναντί του ένα panel, που λένε οι μορφωμένοι, αποτελούμενο από 4 «έγκριτους» δημοσιογράφους. Ένας καταπράσινος, τελευταίως κινούμενος προς το λαχανί, δύο μισθοδοτούμενοι από τη νυν πράσινη ΕΡΤ, άρα τουλάχιστον χρώματος φυστικί, και μία «ανεξάρτητη» για ...
ξεκάρφωμα. Ο οικοδεσπότης στον θρόνο του, μακρυά από την πλέμπα, και στο βάθος ο πληθωρικός Αντιπρόεδρος, τον οποίον ο εικονολήπτης κατέγραφε συνεχώς σε μακρυνά πλάνα, για να χωράει στην οθόνη.


Κόντρες, κοντρίτσες, αστειάκια, παρεξηγησούλες, γλειψίματα, χάβρα. Γεγονός είναι ότι συνεχώς διέκοπταν τον Πάγκαλο τον Β΄, κατά το φοβερό αυτό συνήθειο των δημοσιογράφων, και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει τις φράσεις του, εξ ου και δικαίως διεμαρτύρετο. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι «πόσο μαλάκες μας θεωρεί ο Πάγκαλος ο Β΄». Και εξηγούμαι.

Μας είπε ο Πάγκαλος ο Β΄ ότι το κούρεμα [σε σωστά ελληνικά =μερική διαγραφή του χρέους] είναι καταστροφικό. Και τούτο διότι ομόλογα του Δημοσίου κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι τράπεζες που θα καταρρεύσουν, αν δεν εισπράξουν στο ακέραιο την αξία των ομολόγων που κατέχουν. [ΣΗΜ: για τις ξένες τράπεζες δεν άρθρωσε κουβέντα]. Αν δε καταρρεύσουν, οι μεν τράπεζες, δεν θα μπορούν να αποδώσουν καταθέσεις, τα δε ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα μπορούν να καταβάλουν συντάξεις, οπότε η ζημιά θα είναι τεράστια και θα κληθεί να την πληρώσει ο φορολογούμενος. Εμμέσως δε πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της αναχρηματοδότησης, ήτοι επιμήκυνσης του χρέους με χαμηλότερο επιτόκιο, και κατά του κουρέματος.

Εμείς, τώρα, ας ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, που λένε οι μορφωμένοι [σε σωστά ελληνικά = ας θυμηθούμε], την αριθμητική του Δημοτικού.

Έστω ότι Ταμεία και τράπεζες έχουν επενδύσει [επί τη βάσει των γνωστών γαλαζοπράσινων κυβερνητικών εντολών προς τις διορισμένες διοικήσεις ή με τα χατιράκια των ιδιωτών, αλλ’ όχι idiot, τραπεζιτών προς τις κυβερνήσεις επί αδρώ ανταλλάγματι, τα οποία δεν είναι του παρόντος] σε ομόλογα του Δημοσίου το ποσό των € 100. Κουρεύεται το 50%, οπότε Ταμεία και τράπεζες θα εισπράξουν μόνο € 50 κατά τη λήξη των ομολόγων που κατέχουν. Τα υπόλοιπα € 50; Θα χαριστούν; Όχι βέβαια. Κάποιος θα τα πληρώσει. Ποιος; Ο γνωστός ύποπτος. Ο φορολογούμενος πολίτης είτε μέσω του Ταμείου Στήριξης των Τραπεζών από το Δημόσιο είτε μέσω της υποστήριξης των ασφαλιστικών Ταμείων από το Δημόσιο. Σωστός, λοιπόν, ο Πάγκαλος ο Β΄. Για ποιο λόγο, άλλωστε, πέφτουν βροχηδόν τα μπενοχάρατσα; Για να συγκεντρώσει χρήματα το Δημόσιο, ώστε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, μεταξύ των οποίων και εκείνες που αναλαμβάνει ή θα αναλάβει προς τα Ταμεία και τις τράπεζες μετά το κούρεμα. Από εκεί, άλλωστε, δεν άντλησε κεφάλαια για να ενισχύσει την ἀμωμο και άσπιλο Proton;.

Τί θα συμβεί, όμως, αν δεν γίνει κούρεμα; Το Δημόσιο θα αδυνατεί να πληρώσει τα ομόλογα στη λήξη τους, οπότε θα αναγκασθεί να δανεισθεί για να τα πληρώσει, ώστε τα μεν Ταμεία να πληρώσουν συντάξεις οι δε τράπεζες να αποδώσουν καταθέσεις. Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια που θα πάρει το Δημόσιο, ώστε να πληρώσει τα προηγούμενα δάνεια [=ομόλογα]; Ο ίδιος γνωστός ύποπτος. Ο φορολογούμενος πολίτης, ο οποίος από 04.10.2009 τελεί υπό την προστασία ειδικώς προς τούτο καθιδρυμένου Υπουργείου.

Συμπέρασμα: είτε γίνει είτε δεν γίνει κούρεμα, εμείς θα πληρώσουμε στο ακέραιο [€ 100] όλα τα δάνεια που παριστώνται σήμερα με τα περίφημα λαμόλογα του Δημοσίου. Αυτά τα δάνεια, το προϊόν των οποίων έφαγε ο Πάγκαλος ο Β΄ μαζί με εμάς, ήτοι διορίζοντάς μας στο Δημόσιο, όπως διευκρίνισε για πολλοστή φορά χθες, ώστε να μην ξεχνιόμαστε και να πλακωθούμε αύριο από τη μία μεριά οι δημόσιοι υπάλληλοι και από την άλλη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.[ΣΗΜ: αν, λέω αν, μέγα μέρος αυτών των δανεικών πήγε σε μίζες, δεν πειράζει. Χαλάλι στα παιδιά τής 3ης του Σεπτέμβρη που σήκωσαν τον ήλιο όσο ψηλότερα γίνεται αποκαθιστώντας τη Δημοκρατία, ώστε να μπορώ να γράφω ελεύθερα, όπως τούτη τη στιγμή, και να έχουμε όλοι την ευκαιρία να εισπνέουμε χημικά, να εισπράττουμε γκλομπιές, να αγωνιούμε μήπως μας πάρουν οι τράπεζες το σπίτι, να καταφεύγουμε σε ψυχοφάρμακα επειδή αδυνατούμε να αντικρύσουμε κατάματα τα παιδιά μας που ζητούν χαρτζηλίκι και δεν μπορούμε να το δώσουμε, να περιορίζουμε τη θέρμανση, την κατανάλωση ηλεκτρικού, τις τηλεφωνικές κλήσεις, την κίνηση με αυτοκίνητο, την κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου].

Απορία: κ. «Αντιπρόεδρε», γιατί μας έχετε ζαλίσει και μας απειλείτε ότι αν δεν δεχθούμε να ξεβρακωθούμε δεν θα πάρουμε την 6η δόση, η οποία θα σας επιτρέψει να πληρώσετε συντάξεις και μισθούς; Γιατί πρέπει σώνει και καλά να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις; Τόσα και τόσα δεν πληρώνετε και για τίποτε δεν έχετε πληρώσει. Πείτε ευθέως ότι δεν έχετε χρήματα για τους ήδη πετσοκομένους μισθούς και συντάξεις του Νοεμβρίου και ότι κόβετε έναν ήδη πετσοκομένο μισθό ή σύνταξη. Τόσα και τόσα έχετε πετσοκόψει για να συνεχίσετε να τρώτε. Τι θα πάθετε; Τίποτε απολύτως. Τι θα πάθουμε; Τίποτε απολύτως. Κάποιοι άλλοι όμως;

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Ο κ. Χατζηνικολάου δεν είχε την περιέργεια να πληροφορηθεί αν ο Θ. Πάγκαλος ο Β΄ έχει νομίμως διορισθεί σε θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Έτσι, από δημοσιογραφικό βίτσιο. Περιορίσθηκε να τον ρωτήσει, αν η κυβέρνηση είναι καλή. Σαν να ρωτάς τον μανάβη, αν έχει καλά αγγούρια. Παρεμπιπτόντως: όλοι οι μη νομίμως διορισμένοι στο γραφείο τού μη νομίμως διορισμένου Αντιπροέδρου, αλλά και ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος, θα πρέπει κάποτε να κληθούν να επιστρέψουν όλες τις αποδοχές τους βάσει των περί αδικαιολογήτου πλουτισμού διατάξεων [άρθρο 904 Αστικού Κώδικος: «Όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία άλλου έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή γεννιέται ιδίως σε περίπτωση …παροχής για αιτία … παράνομη ..»]. 

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_9949.html

Σχόλια