Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Στο επίκεντρο το ελληνικό χρέος


Ο κίνδυνος νέας ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης των υπ. Οικονομικών του G20. Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Ευρώπη από τις αναδυόμενες οικονομίες.

Οι υπoυργοί Οικονομικών των εκτός Ευρώπης χωρών επιθυμούν να ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρωζώνη και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Οι μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες ωστόσο, όπως η Κίνα και η Βραζιλία, φαίνονται διατεθειμένες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης υπό το φόβο επιδείνωσης και επέκτασης της κρίσης.
Βιώσιμη, σφαιρική και άμεση απάντηση στην κρίση
Παρ’ όλα αυτά επειδή ησημερινή συνάντηση στο Παρίσι, είναι η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής του G20 στις αρχές Νοεμβρίου δεν αναμένονταισυγκεκριμένα αποτελέσματα.
Αποτελεί όμως το πρώτο στάδιο για τους Ευρωπαίους,οι οποίοι βρίσκονται  κάτω από την πίεση των ΗΠΑκαι των αναδυόμενων οικονομιώννα δείξουν ότι έχουν πλέον συντονισθεί σε παράταξη μάχης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και γενικότερα της κρίσης της ευρωζώνης.
Ότι έχουν τα πρώτα σχέδια για μια απάντηση βιώσιμη,σφαιρική και άμεση, η «απόλυτη προτεραιότητα είναι να βρεθούν τα στοιχεία σταθεροποίησης της ευρωζώνης», επίκεντρο της διεθνούς κρίσης, δήλωσε η γαλλική προεδρία.
Από χθες ήδη διαγράφεταιμια αλλαγή στρατηγικήςαπό την πλευρά της Γαλλίας: για πρώτη φορά αποδέχθηκε ως πιθανή μία παραγραφή του ελληνικού χρέους μεγαλύτερη του 21% μέσω δηλώσεων του υπουργείου Οικονομικών που εκτίμησε ότι μία επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμη. Το ποσοστό του 50% συζητείται έντονα αυτές τις ώρες.
Έτσι το Παρίσι δείχνει να προσεγγίζει πλέον την ιδέα μιας μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15460771,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.