Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Τρανσέξουαλ για βουλευτής στην Πολωνία!

Μια τρανσέξουαλ μπορεί να καθίσει πρώτη φορά στα έδρανα του πολωνικού κοινοβουλίου. Η Αννα Γκρόντζκα, μετά τη μεγάλη νίκη του κινήματος Palikot, το οποίο θριάμβευσε κερδίζοντας την τρίτη θέση στις πολωνικές εκλογές, έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί βουλευτής.
Το πρώτα αποτελέσματα της κάλπης ενθουσίασαν και ταυτόχρονα συγκίνησαν την Αννα Γκρόντζκα, η οποία γεννήθηκε άντρας και ολοκλήρωσε την αλλαγή του φύλου της πέρυσι με τη βοήθεια της Trans-Fuzja, οργάνωσης που βοηθάει όσους επιθυμούν να επιλέξουν το φύλο τους.

Η 57χρονη ψυχολόγος, που κάνει ντεμπούτο στην πολιτική και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του κινήματος Palikot στην Κρακοβία, μια πόλη πιστών καθολικών, δήλωσε στη διάρκεια των πανηγυρισμών για τη νίκη, που έγιναν στη Βαρσοβία: «Είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα που έφερε το κίνημά μας» και πρόσθεσε: «Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Εγώ είμαι η απόδειξη. Η αποστολή μου είναι να συμφιλιώσω τον κόσμο με τους τρανσέξουαλ».

Ντυμένη με λευκή μπλούζα, μαύρη φούστα και φορώντας μπαλαρίνες, η Γκρόντζκα δεν έκρυψε τη συναισθηματική της φόρτιση. «Για χρόνια ψήφιζα το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όσο ανταποκρινόταν στα δικά μου πιστεύω. Ομως απέτυχαν στο θέμα των ηθικών αξιών» εξήγησε.

Προκαλώντας την ισχυρή Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας, ο ηγέτης του κινήματος Palikot, o μεγιστάνας της βότκας Τζάνουστζ Πάλικοτ, αποτέλεσε την έκπληξη των εκλογών της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχε πρώτη φορά, μ’ ένα πρόγραμμα που προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση στην αντισύλληψη, τη νομιμοποίηση των ήπιων ναρκωτικών και τους γάμους ομοφυλοφίλων.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.