Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Τα χρήματα «κοιμούνται» και οι πυρόπληκτοι μένουν στο έλεος!

Επιτέλους, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό ότι τα χρήματα του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη» για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Αχαΐας και της Ηλείας, έχουν μεταφερθεί σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά πέραν τούτου… ουδέν, με αποτέλεσμα, πάνω από 100 εκ. ευρώ να «κοιμούνται», ενώ την ίδια ώρα πολλοί πυρόπληκτοι παραμένουν στο έλεος του Θεού, περιμένοντας από την Πολιτεία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της!

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκου Ι. Νικολόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαχινίδης, υποστηρίζει πως το ταμειακό υπόλοιπο του «Ταμείου Μολυβιάτη», 118.324.384,80 ευρώ, μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων, στις 31/5/2011 και στον ίδιο λογαριασμό προστέθηκαν 2.079.480,04 ευρώ που προέρχονταν από τόκους των τραπεζικών λογαριασμών του «Ταμείου Μολυβιάτη». Η διαχείριση περιήλθε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και έκτοτε, έχουν δαπανηθεί 16.129.391,38 ευρώ για ανάγκες πυροπλήκτων, βάσει αιτημάτων φορέων.

Ο κ. Σαχινίδης, προσθέτει όμως πως «έχουν ικανοποιηθεί όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης», γεγονός που σημαίνει ότι σήμερα υπάρχει ποσό ύψους 104.274.473,46 ευρώ, το οποίο παραμένει διαθέσιμο, αλλά και ανεκμετάλλευτο!

«Αφότου η κυβέρνηση χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να μας πληροφορήσει ότι τα χρήματα του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων μπήκαν, μόλις τον περασμένο Μάιο, σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, μας λέει ότι υπάρχουν πάνω από 100 εκ. ευρώ που παραμένουν αδιάθετα, την ώρα που πολλές ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο. Και με ποιες διαδικασίες μπορούν, άραγε, να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα; Αν όλα αυτά δεν είναι εμπαιγμός, τότε αποτελούν ένα ακόμα μνημείο ανικανότητας και προχειρότητας της κυβερνητικής πολιτικής» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος θα επανέλθει με νέα ερώτηση για να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκαν τα 16 εκ. ευρώ και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν και τα εναπομείναντα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.