Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την ερχόμενη Τετάρτη

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για μια δεύτερη, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, σε αυτό συμφώνησαν Μέρκελ, Σαρκοζί αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βαν Ρομπέι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το απόγευμα.
Οι δυο ηγέτες θα έχουν εκ νέου κατ ιδίαν συνάντηση το Σάββατο βράδυ στις Βρυξέλλες για να δρομολογήσουν τις τελικές αποφάσεις. Την Κυριακή θα συζητηθεί διεξοδικά το συνολικό πακέτο προκειμένου οι ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν τις σχετικές, τελικές αποφάσεις σε μια έκτακτη σύνοδο, το αργότερο την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι Μέρκελ και Σαρκοζί συμφωνούν απόλυτα στο να δοθεί μια «παγκόσμια και φιλόδοξη απάντηση στην κρίση χρέους».
Ας σημειωθεί ότι η σαφής διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού για την περαιτέρω ενίσχυση του EFSFοδήγησε την Α. Μέρκελ στην ακύρωση των προγραμματισμένων για αύριο κυβερνητικών δηλώσεων στη βουλή ενόψει της συνόδου. Πάντως η έκτακτη σύνοδος δίνει τη δυνατότητα στη Μέρκελ να διασφαλίσει προηγουμένως τη συμμετοχή του γερμανικού κοινοβουλίου στη σχετική απόφαση για τον EFSF, να δώσει δηλαδή και η αρμόδια επιτροπή της βουλής το πράσινο φως στην ενίσχυση του ταμείου, στη βάση και της πρόσφατης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.
Νωρίτερα το απόγευμα υπήρχαν πληροφορίες που μιλούσαν ακόμη και για αναβολή της συνόδου της Κυριακής λόγω των διαφωνιών Γερμανίας και Γαλλίας.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15476342,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.