ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ;

Σε μια επιθετική ομιλία του χθες προς τους βουλευτές της ΚΟ του, προκειμένου να τους «ντοπάρει» και να τους συσπειρώσει για να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με το οποίο μπαίνει ακόμη μια ταφόπλακα στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους κλπ, μας έκανε και μαθήματα πατριωτισμού, αναδεικνύοντας ως μόνο πατριώτη σ αυτή τη χώρα τον εαυτόν του και όσους τον στηρίζουν, και όλους όσους αντιτίθενται, κατά την γνώμη μου, στην καταστροφική του πολιτική, τους χαρακτήρισε απάτριδες
Για να δούμε λοιπόν το περίγραμμα του Πατριώτη:

Πατριώτης είναι εκείνος που όταν είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέει σε όλα ΟΧΙ και εκβιάζει την κυβέρνηση στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές, για να αναρριχηθεί στην Εξουσία !
Πατριώτης είναι εκείνος που συνιστούσε στους αδελφούς Κύπριους να ταχθούν υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, που θα έβαζε ταφόπλακα στον αγώνα των ελληνοκυπρίων για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει το ελληνικό έθνος !
Πατριώτης είναι εκείνος που συμμετέχει προεκλογικά, σε πορείες, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς λιμανιών κλπ και μάλιστα με σηκωμένες γροθιές υποσχόμενος ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα τα επαναφέρει όλα στη προτεραία τους κατάσταση !
Πατριώτης είναι εκείνος που όταν πουλιόταν η καταχρεωμένη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ως αντιπολίτευση αντιτίθετο και έλεγε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση, θα την επαναγοράσει και θα την κάνει κρατική επιχείρηση !
Πατριώτης είναι εκείνος που με τη στάση του ως αντιπολίτευση ζητούσε με το παραμικρό την παραίτηση της κυβέρνησης ή μελών του υπουργικού συμβουλίου, για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε (φωτιές, χιόνια, ατυχήματατα κλπ) !
Πατριώτης είναι εκείνος που υπέσκαπτε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να κατασκευασθεί ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και που θα καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο για την Ευρώπη, πράγμα που το πέτυχε ευθύς ως ανέλαβε την πρωθυπουργία, κατ΄απαίτηση προφανώς της γενέτειρας Αμερικής !
Πατριώτης είναι εκείνος που πριν τις εκλογές διαλαλούσε σε κάθε υψηλό τόνο και με έμφαση ότι «λεφτά υπάρχουν» , παρότι γνώριζε πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της Χώρας !
Πατριώτης είναι εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνομιλούσε κρυφίως με τους υπεύθυνους του ΔΝΤ αλλά προφανώς και με άλλους, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα επί πρωθυπουργίας του στο ΔΝΤ, άσχετα αν σε προεκλογικές του συνεντεύξεις του, διαβεβαίωνε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική !
Πατριώτης είναι εκείνος που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, αυξήσεις ΦΠΑ κλπ αλλά μετά τις εκλογές επιβάλει φόρους σε ότι κινείται και είναι ακίνητο επί δικαίων και αδίκων!
Πατριώτης είναι εκείνος που αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της Χώρας, ξεχνά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πράγμα που συνιστά και ποινικό αδίκημα, και αρχίζει να διαμορφώνει κλίμα χρεοκοπίας !
Πατριώτης είναι εκείνος που ως πρωθυπουργός αυτός και οι υπουργοί του, κατηγορούν τον λαό ως διεφθαρμένο, τεμπέληδες και κρατικοδίαιτους, άσχετα αν όλα αυτά τα ανέδειξε και τα εξέθρεψε κατά κύριο μέρος η σοσιαλιστική του παράταξη !
Πατριώτης είναι εκείνος που ενώ αποδεικνύεται ότι μέλη του κόμματός του, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις και διακίνηση μαύρου χρήματος, με διάφορα πολιτικά τερτίπια προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες, στους πολιτικούς του αντιπάλους !
Πατριώτης είναι εκείνος που από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας και υπήρχε τρόπος να μην οδηγήσει τη Χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και κατάρρευσης, καλλιεργούσε κλίμα ανασφάλειας, αναποτελεσματικότητας, αυτός ταξίδευε στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και απειλούσε τους πάντες ότι έχει ένα πιστόλι στο τραπέζι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει κατά πάντων και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Χώρα στο ΔΝΤ και στις ορέξεις των δανειστών μας!
Πατριώτης είναι εκείνος που ως Αρχηγός της ΚΟ, διαγράφει με το έτσι θέλω τους βουλευτές που ψηφίζουν αντίθετα από αυτό που θέλει ο αρχηγός αλλά είναι σύμφωνα με τη συνείδησή τους και επιτάσσει άλλωστε και το Σύνταγμα της Χώρας !
Πατριώτης είναι εκείνος που με την οικονομική του πολιτική οδηγεί τον λαό στην φτώχεια, την κατάθλιψη, την εξαθλίωση και όταν αυτός ο λαός αντιδρά με απεργίες διαμαρτυρίες κλπ άλλες εκδηλώσεις, αυτός κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει και ομιλεί για συντεχνίες που θέλουν το κακό της χώρας τους !
Πατριώτης είναι εκείνος που εκτοξεύει απειλές κατά πάντων που αντιτίθενται στην εφαρμοζόμενη από το ίδιο πολιτική, που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη χρεοκοπία και την διατήρησή του στην εξουσία !
Πατριώτης είναι εκείνος ο ηγέτης, που ενώ ο λαός του προσπαθεί να βρει τον τρόπο να πληρώσει τους φόρους, τα τέλη και τις εισφορές, που του επιβάλει η κυβέρνηση που ηγείται και που δεν μπορεί να συλλάβει την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, μεταθέτει την είσπραξη φόρων από μισθωτούς και συνταξιούχους και μάλιστα στην πηγή του εισοδήματος !
Πατριώτης είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ και τα χημικά, για να ξυλοφορτώνει τους αγανακτισμένους πολίτες που συρρέουν στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν για τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εις βάρος τους !
Πατριώτης είναι εκείνος που αποδέχεται να νομοθετεί και μερικές φορές αντισυνταγματικά, σε ένα κοινοβούλιο, περικυκλωμένο από σιδηρά κιγκλιδώματα και αστυνομικές δυνάμεις, επειδή φοβούνται τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ (εδώ γελάμε παταγωδώς) !
Πατριώτης είναι εκείνος που δεν τολμά να αποπέμψει ούτε έναν από τους πολλούς υπουργούς του, είτε γιατί αυτοί τον αμφισβητούν είτε γιατί κάνουν τέτοιες παραλείψεις βλαπτικές για τη χώρα, όπως η μη ύπαρξη, μεσούντος Οκτωβρίου, Βιβλίων στα σχολεία !
Πατριώτης είναι εκείνος που για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι και όχι αυτός που τα έκανε !
Πατριώτης είναι εκείνος που δέχεται να έρχονται στην Ελλάδα κομισάριοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, και να ομολογούν οι υπουργοί του ότι λαμβάνουμε αυτό ή το άλλο μέτρο, γιατί το επιβάλει η ΤΡΟΙΚΑ !
Πατριώτης είναι εκείνος που στις 19:00 εξαπολύει πολιτικές ύβρεις εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις 20:00 συναντάται μαζί του και του ζητά συναίνεση !
Αυτά τα ολίγα αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά ….
Ε, αν αυτός είναι πατριώτης όλοι οι άλλοι, εμείς δηλαδή ο λαός, είμαστε ηλίθιοι που ανεχόμαστε τέτοιους πατριώτες.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Σχόλια