ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ

Ζούμε στην εποχή του τρόμου, η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι αγωνίζεται για τη σωτηρία της, αφού πρώτα κατάφερε να τη καταστήσει αναξιόπιστη σ’ αυτούς που η ίδια επέλεξε για να τη «σώσουν» (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ). Ο λαός τρομοκρατείται και υποφέρει από τα συνεχόμενα μέτρα και ψέματα σύμφωνα με τα οποία θα σωθεί η χώρα, ήδη έχει «σωθεί» περίπου 4 φορές και εξακολουθεί να «σώζεται».
Κάθε φορά βέβαια μας ορκίζονται ότι αυτά θα είναι τα τελευταία δυσάρεστα μέτρα, τα οποία απλά υπογραμμίζουν το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει, η Κυβέρνηση.
Στραγγίζουν το λαό και ταυτόχρονα απειλούν ότι αν δε πληρώσει, αν διαμαρτυρηθεί, αν σχολιάσει τις ενέργειες της κυβέρνησης καθίσταται προδότης και η χώρα θα καταστραφεί. Απαγορεύουν στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στις εφημερίδες να έχουν διαφορετική άποψη, η κυβέρνηση σύμφωνα μ’αυτούς παίρνει πάντα σωστές αποφάσεις και δεν έχει ανάγκη από την κριτική κανενός.
Όλα γίνονται για την καταρράκωση του ηθικού του λαού, να φοβάται, να τον κάνουν να αισθανθεί ότι αυτός φταίει για την κατάντια της Ελλάδας και όχι διαχρονικά όλες οι πολιτικές ηγεσίες, που η απληστία τους στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος έφερε τη χώρα στο γκρεμό, ώστε να τον κάνουν συνυπεύθυνο, ένοχο που δέχτηκε αυξήσεις στους μισθούς.
Είναι ένοχος ο λαός που οι κυβερνήσεις φόρτωσαν τις ΔΕΚΟ με υπεράριθμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίσουν ψήφους για βουλευτικές θητείες και τώρα τι λένε? δουλέψατε τόσα χρόνια, αλλά δυστυχώς, χάσατε εργασιακή εφεδρεία, τι θα πει αυτό? Έμμεση απόλυση.
Είναι ένοχος ο λαός που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δε μπορούν (δε θέλουν) να κτυπήσουν τη φοροδιαφυγή? και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, δημοσιεύουν κατάλογο με επιχειρήσεις που χρωστάνε, όπου περιλαμβάνονται κρατικές (ΟΣΕ, Ολυμπιακή κλπ) και ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια (ΜΙΝΙΟΝ!!!!!, κλπ) και δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν. Με τα φυσικά πρόσωπα τι γίνεται? Υπάρχει κατάλογος μεγαλοοφειλετών θα τον μάθουμε ποτέ?
Φθάσαμε να έχουμε ένα κράτος το οποίο απειλεί τους πολίτες του, αν δε πληρώσετε το φόρο για τα ακίνητα (ο οποίος υπολογίσθηκε αυθαίρετα) και τον υπερψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, θα σας κόψω το ρεύμα!!!! Το έτος 2011, το κράτος λειτουργεί όπως οι μονάρχες ευρωπαϊκών κρατών των περασμένων αιώνων, που προκειμένου να εισπράξουν φόρους σκότωναν ή έπαιρναν την περιουσία των υπηκόων τους (subjects) (subjects = υποκείμενα). Μετά θα κόψουν το νερό. Και μετά?
Για να δείξουμε πόσο άδικα και σκληρά είναι τα μέτρα, χρησιμοποιούμε όρους της Τουρκοκρατίας όπως το χαράτσι. Τι ήταν το χαράτσι? Ατιμωτικός κεφαλικός φόρος, η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Η απόδειξη ήταν χάρτινη και είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, με το κείμενο «ο φέρων το παρόν έχει την άδεια να φέρει επί ένα έτος την κεφαλήν επί των ώμων του». Εκεί Θα φτάσουμε?
Το κράτος που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, την καταρρακώνει, τον εκδικείται, ή πληρώνεις ή σου κόβω το ρεύμα, ή πληρώνεις ή σε σκοτώνω, εκεί φτάσαμε.
Βέβαια τα προνόμια των βουλευτών, οι οποίοι δεν έχουν επαφή με τη κοινωνία, με την καθημερινότητα, με τις ανάγκες, τις αγωνίες και το άγχος του πολίτη ψηφίζουν την οικονομική του εξαθλίωση, για το καλό του πάντα, καλά κρατούν:
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας
3. Συμμετοχή σε επιτροπή, 150 ευρώ 4. Ενοίκιο βουλευτών της επαρχίας 1.000 ευρώ το μήνα. 5. 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές.
6. 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως και απεριόριστες μετακινήσεις με ΜΜΜ
7. Αυτοκίνητο, διόδια, τηλεφωνική ατέλεια σε κινητά και σταθερά.
8. Ασυλία για διαπραχθέντα αδικήματα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας.
9. 4 υπαλλήλους, επιστημονικό συνεργάτη και αστυνομικό.
10. Άτοκα δάνεια. 11. Γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
12. Όλα πληρωμένα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ελλάδα είναι απούσα και από τη διεθνή πολιτική σκηνή, όροι όπως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), φυσικό αέριο, πετρέλαιο είναι τόσο μακρινοί για την Ελλάδα. Δεδομένα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την οικονομική μας κατάσταση ούτε καν απασχολούν την κυβέρνηση, οι Τούρκοι όμως βλέποντας την ατολμία και την αδυναμία της να αρθρώσει λόγο, βγαίνουν για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα σε ελληνικά χωρικά ύδατα (Καστελλόριζο) και εμείς τι λέμε? Αυτοσυγκράτηση (τηλεφωνική επικοινωνία πρωθυπουργού –Ερντογάν).
Η ανικανότητα των πολιτικών, μας κατάντησε ένα κράτος παρία της Ευρώπης, που δε σέβεται τους πολίτες του και είναι ανύπαρκτο στη διεθνή σκηνή, έτοιμο να δεχτεί οποιουσδήποτε όρους του επιβάλλουν οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι» του, αυτοί που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν, να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.


Σχόλια